Πώς να κρατήσετε τη γάτα σας «έξω» από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δεν έχετε μόνο εσείς αδυναμία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και η γάτα σας!

Αν σας αρέσει να βλέπετε αστεία βίντεο με γάτες, αυτή την εποχή είμαστε σίγουροι ότι το ενδιαφέρον σας μονοπωλούν τα βίντεο με γάτες που πειράζουν, σκαρφαλώνουν, δαγκώνουν κι τελικά ρίχνουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάτω…

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η γάτα σας ελκύεται τόσο πολύ από το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε χρόνο; Είναι το τέλειο σενάριο, στο μυαλό της γάτας σας. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι κάτι ψηλό για να σκαρφαλώσει που παρέχει πολλές κρυψώνες και έχει κάθε λογής διασκεδαστικά, λαμπερά, κινούμενα πράγματα για να ρίξει και να παίξει μαζί τους.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πιο ασφαλές μέρος για τη γάτα σας, ούτε είναι το προτιμώμενο μέρος για να αράζει.

Υπάρχουν επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να μασήσει και να καταπιεί η γάτα σας, όπως πούλιες, τα κλαδιά και οι πευκοβελόνες, τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Η κατάποση οποιουδήποτε από αυτά θα μπορούσε να είναι κίνδυνος πνιγμού και ενδεχομένως να προκαλέσει εντερική απόφραξη.

Πώς να προστατεύσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Είναι δυνατόν να έχουμε και γάτες και χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γιορτές χωρίς κανένα επικίνδυνο περιστατικό; Ναι, ίσως χρειαστεί λίγος προγραμματισμός και αναδιάταξη. Εδώ είναι μερικές ιδέες για το πώς να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας αυτές τις γιορτές.

Δοκιμάστε αποτρεπτικό σπρέι για γάτες

Κρατήστε τη γάτα σας μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα αποτρεπτικό σπρέι γάτας.

Οι γάτες μισούν απολύτως τη γεύση των πικρών πραγμάτων. Αυτό είναι ένα εξελικτικό χαρακτηριστικό που πιθανώς τις έχει κρατήσει ασφαλείς από το να τρώνε πράγματα όπως το ταγγό κρέας στη φύση. Ευτυχώς, μπορεί επίσης να τις εμποδίσει να καταστρέψουν πράγματα στο σπίτι ή να μασήσουν τοξικά φυτά. Εάν χρησιμοποιείτε ένα σπρέι πικρής γεύσης στο δέντρο, μπορεί να βοηθήσει τη γάτα σας να μην μασάει τα κλαδιά.

DIY Αποτρεπτικό Σπρέι Γάτας

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό αποτρεπτικό σπρέι για γάτες ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Συστατικά:

3 φλιτζάνια νερό

½ φλιτζάνι φρέσκο ​​δεντρολίβανο

¾ φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι

¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βράστε το νερό. Προσθέστε το φρέσκο ​​δεντρολίβανο στο βραστό νερό. Σβήστε τη φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το να μείνει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, σουρώνετε τα κομμάτια του δεντρολίβανου από το υγρό με μια σήτα. Ρίξτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε ξύδι και χυμό λεμονιού. Ανακινήστε καλά να αναμειχθούν τα υγρά.

Αφήστε ένα σπρέι αέρα να κάνει τη δουλειά

Δοκιμάστε ένα σπρέι που ενεργοποιείται με κίνηση ή θερμότητα για να προειδοποιήσετε τη γάτα σας να μείνει μακριά. Αυτοί οι τύποι σπρέι είναι αβλαβείς για τη γάτα σας, αλλά την τρομάζουν λόγω της εκκίνησης του αέρα. Τα σπρέι που ενεργοποιούνται με κίνηση κάνουν έναν ήχο συριγμού καθώς απελευθερώνουν αέρα. Αυτό θα τρομάξει επίσης τη γάτα σας επειδή προσομοιώνει τον ήχο που κάνει μια γάτα όταν αισθάνεται ότι απειλείται. Έτσι λένε στους πιθανούς επιτιθέμενους να μείνουν μακριά. Εάν η γάτα σας ακούσει τον ίδιο ήχο, θα μάθει να απέχει.

Συνιστάται η χρήση σπρέι που ενεργοποιείται με κίνηση ή θερμότητα αντί να ψεκάζετε τη γάτα σας με νερό. Εάν προσπαθήσετε να αποτρέψετε τη γάτα σας ψεκάζοντάς την με ένα μπουκάλι νερό μόνοι σας, η γάτα θα σας συσχετίσει με φόβο. Επιπλέον, εάν δεν περιπολείτε το δέντρο 24/7, απλώς τις διδάσκετε να μπαίνουν στο δέντρο όταν δεν είστε εκεί.

Χρησιμοποιήστε πατάκια εκπαίδευσης για γάτες

Τοποθετήστε ένα χαλάκι εκπαίδευσης γάτας μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Είναι κατασκευασμένα για να είναι ασφαλή στη χρήση και δεν θα βλάψουν τη γάτα σας. Αυτά τα προϊόντα προσφέρουν συνήθως δύο ρυθμίσεις —τονικές και στατικές—μερικές φορές ταυτόχρονα. Αυτές οι ρυθμίσεις χρησιμοποιούνται για να τρομάξουν τη γάτα σας, κάτι που θα την εκπαιδεύσει να μείνει μακριά.

Τοποθετήστε ένα φυσικό εμπόδιο

Κρατήστε τη γάτα σας μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα φυσικό εμπόδιο όπως φράχτη για κατοικίδια ή παρκοκρέβατο για κατοικίδια. Αλλά για τις γάτες που είναι πολύ έξυπνες και αποφασιστικές, μπορεί να θέλετε να το συνδυάσετε με μια άλλη μέθοδο όπως το σπρέι αποτροπής γάτας.

Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση

Πολλές γάτες μισούν απολύτως την εμφάνιση, τον ήχο και την αίσθηση του φύλλου αλουμινόχαρτου. Έτσι, αν θέλετε μια γρήγορη και εύκολη λύση για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από το δέντρο, δημιουργήστε ένα είδος πλασίου χριστουγεννιάτικου δέντρου με φύλλα αλουμινόχαρτου κολλημένα μεταξύ τους γύρω από τη βάση.

Μετακινήστε τα έπιπλα μακριά από το δέντρο

Οι γάτες είναι αρκετά αθλητικές και τους αρέσει να πηδούν από το ένα έπιπλο στο άλλο. Εάν μετακινήσετε όσο περισσότερα έπιπλα μπορείτε μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η γάτα σας δεν θα έχει αυτό το επιπλέον σημείο εκκίνησης.

Πάρτε στη γάτα σας το δικό της δέντρο γάτας

Μπορείτε να προσπαθήσετε να απομακρύνετε τη γάτα σας από το χριστουγεννιάτικο δέντρο προσφέροντάς της κάτι πιο επιθυμητό. Εάν πάρετε στη γάτα σας ένα νέο δέντρο γάτας με μερικά ειδικά πρόσθετα χαρακτηριστικά, το γατόδεντρο θα μπορούσε να είναι αρκετά δελεαστικό να τραβήξει την προσοχή της μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μείωση μεγέθους σε επιτραπέζιο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Εάν έχετε βαρεθεί να προσπαθείτε να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από το δέντρο, προτιμήστε ένα μικρότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο που μπορεί να κάθεται πάνω από ένα τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο το δέντρο δεν είναι αρκετά μεγάλο για να πηδήξει ή να σκαρφαλώσει η γάτα σας.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News