Γιατί αρέσει στη γάτα σας να κοιμάται στο μπάνιο;

8 πιθανοί λόγοι που θα δείτε τη γάτα σας να παίρνει τον υπνάκο της σε μπανιέρες ή νιπτήρες

Οι γάτες είναι παράξενα ζώα, και αυτός είναι μέρος του λόγου που τις αγαπάμε. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να συμπεριφέρονται εντελώς περίεργα και να έχουν εμμονή με τα πιο αλλόκοτα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί να γελάσετε και να μπερδευτείτε αν βρείτε τη γάτα σας να κοιμάται στο μπάνιο σας ενώ έχει ένα τέλειο κρεβάτι για κατοικίδιο για να ξαπλώσει. Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί λόγοι για τους οποίους η γάτα σας μπορεί να θέλει να κοιμηθεί στο μπάνιο, από άνεση στην περιέργεια και πολλά άλλα. Δείτε τους παρακάτω λόγους για να ρίξετε λίγο φως στο νέο αγαπημένο σημείο ύπνου της γάτας σας.

Οι 8 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιμούνται στο μπάνιο

Είναι πιο δροσερά στο μπάνιο

Τα μπάνια τείνουν να είναι λίγο πιο δροσερά από το υπόλοιπο σπίτι και τα μπάνια με δροσερά πλακάκια κάνουν το τέλειο σημείο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιριών. Εάν το υπόλοιπο σπίτι σας είναι ζεστό, η γάτα σας θα αναζητήσει τα πιο δροσερά μέρη στο σπίτι σας. Δεν βλάπτει το γεγονός ότι υπάρχει συχνά ένα κουτί απορριμμάτων κοντά ή ενδιαφέροντα σκουπίδια όπως ρολά χαρτιού υγείας για να παίξει.

Το νερό είναι ενδιαφέρον

Στις γάτες συνήθως δεν αρέσει να βρέχονται, αλλά είναι αρκετά αστείο, απολαμβάνουν να βρίσκονται κοντά στο νερό. Ο ήχος του τρεχούμενου νερού φαίνεται να είναι καταπραϋντικός για μερικές γάτες, και το να έχουν δροσερό, πόσιμο νερό κοντά είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Κάποια πιο παιχνιδιάρικα γατάκια μπορεί ακόμη και να παίξουν με τις φαινομενικά μαγικές ροές νερού που προέρχονται από τις βρύσες του μπάνιου σας. Για όλα τα ζώα, το να έχουν νερό κοντά είναι μια καταπραϋντική διαβεβαίωση που τους παρέχεται, και αυτό ισχύει επίσης με τις εξημερωμένες γάτες μας που προσελκύονται από το μπάνιο.

Απαγορεύεται

Εάν η γάτα σας δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση για να εξερευνήσει το μπάνιο σας, μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να δει αυτό το συναρπαστικό δωμάτιο όπου περνάτε τόσο πολύ χρόνο (χωρίς εκείνη). Δεν είναι απαραίτητα ότι είναι επαναστάτες, αλλά ότι η γάτα σας ελκύεται φυσικά να μάθει περισσότερα για πράγματα και μέρη στο σπίτι της. Ακόμα κι αν τελικά δεν νοιάζονται για το μπάνιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η «κατάκτηση» του μπάνιου είναι απολύτως φυσιολογική.

Τους αρέσει να κοιμούνται στο νιπτήρας

Ο νιπτήρας του μπάνιου σας μπορεί να είναι το τέλειο σχήμα για να κουλουριαστεί η γάτα σας, με μια δροσερή σταθερή επιφάνεια που υποστηρίζει το σώμα της και την κάνει να νιώθει ασφάλεια. Ένας άλλος πιθανός λόγος για τον οποίο οι γάτες αγαπούν τους νεροχύτες/νιπτήρες είναι ότι είναι υπερυψωμένοι και δίνουν στη γάτα σας καλύτερη θέα από ό,τι αν βρισκόταν στο πάτωμα. Συνδυάστε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν είναι περίεργο που η γάτα σας κάνει έναν υπνάκο στον νιπτήρα σας.

Είναι μια ήσυχη, ξεκούραστη περιοχή

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γάτες είναι ζώα που αγαπούν την ιδιωτικότητά τους και που χρειάζονται τον χώρο τους για να είναι ανεξάρτητα όντα και μπορούν να καταλάβουν ότι το μπάνιο σας είναι ιδιωτικός χώρος. Εάν το υπόλοιπο σπίτι σας είναι γεμάτο από δραστηριότητες, όπως όταν έχετε καλεσμένους ή διοργανώνετε ένα πάρτι γενεθλίων, μπορεί να βρείτε τη γάτα σας να κρύβεται στο μπάνιο. Είναι αναζωογονητικό για αυτές να περνούν χρόνο μόνες τους, οπότε μην το παίρνετε προσωπικά.

Η γάτα σας είναι περίεργη

Μέρος του λόγου που αγαπάμε τις γάτες αρχικά είναι ότι είναι μυστηριώδεις, ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες που κάνουν πράγματα που δεν έχουν πάντα νόημα για εμάς τους ανθρώπους. Ορισμένες γάτες είναι πιο επιρρεπείς σε συμπεριφορές όπως να κοιμούνται στο μπάνιο από άλλες, ή ίσως απλώς έχουν μια συγκεκριμένη αγάπη για τον τύπο του αποσμητικού χώρου που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο. Ανεξάρτητα από αυτό, μερικές φορές η γάτα σας κάνει περίεργα πράγματα όπως να κοιμάται στο μπάνιο χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο.

Η γάτα σας θέλει προσοχή

Οι γάτες είναι πολύ έξυπνες και προσέχουν πότε τους δίνετε προσοχή, γι' αυτό μπορεί να κοιμούνται στο μπάνιο σας. Εάν στο παρελθόν τους έχετε δείξει για το πόσο αξιολάτρευτες είναι όταν κοιμούνται στο μπάνιο σαν παράξενοι, θα μπορούσαν να επαναλαμβάνουν τη συμπεριφορά για να προσπαθήσουν να τραβήξουν περισσότερο την προσοχή σας.

Η γάτα σας μπορεί να είναι άρρωστη

Εάν η γάτα σας ενεργεί ασυνήθιστα, σας αποφεύγει ή εμφανίζει συμπτώματα σωματικής δυσφορίας και αναζητά το μπάνιο σας για να κοιμηθεί, μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι άρρωστη. Οι γάτες αναζητούν ιδιωτικούς χώρους για να αναρρώσουν όπου νιώθουν ασφαλείς και η εγγύτητα στο νερό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τελικά, ο ύπνος στο μπάνιο από μόνος του δεν είναι λόγος ανησυχίας. Εάν συνοδεύεται από άλλα ανησυχητικά σημάδια, ωστόσο, μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υγείας που πρέπει να ελεγχθεί από ειδικευμένο κτηνίατρο.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News