3 τρόποι με τους οποίους η γάτα σου προστατεύει την υγεία σου

Κι όμως το χνουδωτό τετράποδό σου σού κάνει καλό.

Οι πολέμιοι του λατρεμένου οικόσιτου αιλουροειδούς διατείνονται ότι οι γάτες αποτελούν πηγή μικροβίων και ασθενειών. Εσύ, όμως γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γυρίζεις σπίτι σου μετά από μια δύσκολη ημέρα και να βλέπεις την γλυκιά και ατίθαση γατούλα σου να σε υποδέχεται στο σπίτι. Και για να βάλεις τους εχθρούς της στην θέση τους, παρακάτω θα βρεις 5 επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους με τους οποίους η γάτα σου προστατεύει την σωματική και την ψυχική υγεία σου.  

Σύμφωνα με έρευνες, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι σε γενικές γραμμές πιο υγιείς και ευτυχισμένοι σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια. Συγκεκριμένα, όμως οι ορκισμένοι γατόφιλοι:

* Έχουν λιγότερο στρες μιας  και η επαφή με το τρίχωμα της γάτας λειτουργεί κατευναστικά για την ένταση που νιώθουν.
* Έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα ενώ αναρρώνουν ταχύτερα από το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο.
* Εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες να νοσήσουν από καρδιαγγειακά νοσήματα μιας και οι ιδιοκτήτες γάτας έχουν χαμηλότερη πίεση σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν τη συμβίωση με αυτά τα χνουδωτά τετράποδα.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News