Έτσι θα απαλλαγείς φυσικά από τη μυρωδιά των ούρων της γάτας

Πώς θα καθαρίσεις τη... βρωμοδουλειά της χωρίς να γεμίσεις το σπίτι σου με χημικά καθαριστικά;

Το κερασάκι στην τούρτα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά είναι να επιστρέφεις σπίτι και να διαπιστώνεις, μόλις ανοίγεις την πόρτα, ότι από κάπου αναδίδεται μια... υπέροχη μυρωδιά κάτουρου. Ναι, για μια ακόμη φορά ο γατούλης σου αποφάσισε να κάνει (πιο) αισθητή στην παρουσία του. Πώς θα καθαρίσεις φυσικά και αποτελεσματικά

Εντόπισε το επίμαχο σημείο: Για να βρεις την περιοχή όπου έχει «ψεκάσει», χρησιμοποίησε μια λάμπα υπεριώδων ακτίνων (black light), το φως της οποίας κάνει τα ούρα να φωσφορίζουν.

Καθάρισέ το: Ανακάτεψε ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι με 1½ φλιτζάνι ζεστό νερό, άπλωσε το μείγμα στο λεκέ και άφησέ το να ενεργήσει για 3-5 λεπτά. Αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ξίδι στη συγκεκριμένη επιφάνεια, δοκίμασε πρώτα να ρίξεις λίγο σε ένα μη ορατό σημείο της για να τσεκάρεις μήπως προκαλεί αλλοιώσεις (αν π.χ. θέλεις να καθαρίσεις ξύλο ή ζωηρόχρωμο ύφασμα). Στη συνέχεια, μετά το μείγμα με το ξίδι, πασπάλισε την περιοχή με μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Περίμενε να περάσουν 24 ώρες προτού την περάσεις με σκούπα.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News