Έξι τρόποι με τους οποίους σε εκπαιδεύει η γάτα σου

Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι;

Κείμενο: Γεωργία Κοντού

Αν νομίζεις ότι την έχεις εκπαιδεύσει, ίσως κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα μπορεί να είσαι εσύ που υπακούς στις δικές της εντολές. Η Αμερικανίδα ειδικός στη συμπεριφορά της γάτας, Rita Reimer, σου παρουσιάζει έξι τρόπους με τους οποίους η αξιαγάπητη γατούλα σου ίσως κινεί... υπογείως τα νήματα στο σπίτι.

Σου ρίχνει αξιαγάπητα βλέμματα. Εσύ μπορεί να τα ερμηνεύεις ως ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης αλλά αυτή να τα χρησιμοποιεί ως ένα όπλο γοητείας για να σταματήσεις ό,τι κάνεις και να ασχοληθείς μαζί της (χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν σε αγαπάει... με τον τρόπο της). Ανάλογη επίδραση έχουν και τα αξιαγάπητα νιαουρίσματα (που όσο περνάει η ώρα μπορεί να γίνονται όλο και πιο επίμονα).

Απλώνει πατουσάκι (και γραπώνει). Αν παρά τα αξιαγάπητα βλέμματα που σου ρίχνει εσύ επιμένεις π.χ. να μην της δίνεις το μεζέ που απολαμβάνεις, για να γίνει απόλυτα σαφής μπορεί να τεντώσει το πόδι της και να πιάσει το χέρι σου που κρατά το μεζέ (ή το ίδιο το μεζεδάκι).

Σου κρατάει μούτρα. Όταν έρχεται και κάθεται κοντά σου με γυρισμένη, επιδεικτικά, την πλάτη ή τη φωνάζεις να έρθει κοντά σου και κάνει τον Κινέζο, θέλει να σου δείξει ότι έχει ενοχληθεί με τη συμπεριφορά σου και να σου πει με τον τρόπο της «μην το ξανακάνεις, γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα».

Μπλέκεται στα πόδια σου. Οι γάτες έχουν το ταλέντο να προβλέψουν πού ακριβώς θα κάνεις το επόμενο βήμα σου. Όταν λοιπόν το πονηρό αιλουροειδές σου κάνει σλάλομ ανάμεσα στα πόδια σου, ίσως να μη βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης αλλά να έχει απώτερο σκοπό: να προσπαθεί να αλλάξει την πορεία σου και να σε κατευθύνει π.χ. προς το ντουλάπι της κουζίνας όπου έχεις κρυμμένες τις λιχουδιές.

Δεν ξεκουνάει από το σημείο όπου κοιμάται. Αν προσπαθείς να βολευτείς στον καναπέ αλλά δεν δείχνει πρόθυμη να μετακινηθεί ούτε χιλιοστό, στην πραγματικότητα θέλει να σου πει: «Αυτή είναι η θέση μου και δεν πρόκειται να απομακρυνθώ ακόμα και αν γίνει σεισμός».

Ξαπλώνει πάνω σου και γουργουρίζει. Όπως εσύ την ανταμείβεις με treats, έτσι κι αυτή μπορεί να σε επιβραβεύει για την υπακοή σου εκδηλώνοντας την πιο τρυφερή πλευρά της. 

Σχετικά θέματα

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Έχουν άγχος αποχωρισμού και οι γάτες;

Ναι ακόμα και αυτά τα ιδιαιτέρως ανεξάρτητα κατοικίδια μπορεί να το βιώσουν

Γατάστροφη! Τι λάθη να αποφύγετε όταν συμβιώνετε με γάτα

Ποιες κακές συνήθειες ή νοοτροπίες να αποφύγετε για να έχετε ένα ευτυχισμένο…

Διαβάζονται τώρα!

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Τι μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας μυρίζοντάς σας

Πληροφορίες για τη διάθεση, την υγεία σας αλλά και το πού ήσασταν - η μύτη του…

O Bob η διάσημη αδέσποτη γάτα του πρώην άστεγου James Bowen πεθαίνει από ατύχημα

Έχοντας ζήσει 14 γεμάτα χρόνια, τα τελευταία δίνοντας έμπνευση για βιβλία και…

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Αν δεν το κάνεις ήδη, σου αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα οφέλη

Ξέρετε άραγε γιατί ζυμώνουν οι γάτες;

Ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γατίσιες συμπεριφορές

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…