Τέσσερα tips για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες τη γάτα σου

Οι ειδικοί σου δείχνουν πώς θα την κάνεις top model!

Είναι γεγονός: οι γάτες δεν αποτελούν τα πιο εύκολα μοντέλα. Τη στιγμή που θα πας να τις φωτογραφίσεις, σίγουρα θα κάνουν κάτι για να χαλάσουν την εικόνα (ας πούμε θα φύγουν τρέχοντας ή θα αποφασίσουν να πάρουν το μπάνιο τους). Ο φωτογράφος Andy Stolarek και ο ειδικός στη συμπεριφορά της γάτας Joy Nash δίνουν συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις γατο-πορτρέτα για πολλά like.

-Δώσε προσοχή στο φωτισμό: Προτίμησε μια ώρα της ημέρας που το φως είναι πλούσιο και φυσικό. Προσπάθησε να αποφύγεις τη χρήση φλας, αλλά αν δεν τα καταφέρεις «γύρισε» τη φωτογραφία σε ασπρόμαυρη για να καμουφλάρεις τις αλλοιώσεις στους τόνους.

-Φωτογράφισε τη γάτα σου στο σημείο όπου απολαμβάνει να αράζει: Εκεί αισθάνεται πιο άνετα, κι αυτό θα... βγει στον κόσμο. Πλησίασέ την αργά αργά και χαμήλωσε την κάμερα στο ύψος των ματιών της, ώστε να μην την τρομάξεις.

-Κράτα ένα παιχνίδι ή κάποιο σνακ στο σημείο όπου θέλεις να στρέψει το βλέμμα της. Αν μάλιστα αυτό το παιχνίδι κάνει θόρυβο, ακόμα καλύτερα, γιατί θα διεγείρεις την περιέργειά της, βγάζοντας μια φωτογραφία ακόμα πιο ζωντανή και εκφραστική.

-Μη φοβηθείς να τη φωτογραφίσεις σε παράξενα σημεία, όπως μέσα στο νιπτήρα του μπάνιου ή σε μια λεκάνη. Αρκεί να πάρει μόνη της την πρωτοβουλία να τα εξερευνήσει και όχι να την τοποθετήσεις εσύ εκεί, με... το έτσι θέλω. Αυτές οι αυθόρμητες φωτογραφίες, ακόμα και όταν δεν είναι τεχνικά άψογες, είναι οι πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές.

Η φωτογραφία προέρχεται από το στούντιο Furtographs Pet Portraiture.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News