Δύο παιχνίδια που μπορείς να φτιάξεις για τη γάτα σου χωρίς κόστος και κόπο!

Έτσι θα τη βοηθήσεις να νιώσει κυνηγός.

Οι γάτες που ζουν σε διαμέρισμα δεν έχουν την ευκαιρία να κινηθούν αρκετά, γεγονός που συνδέεται με παχυσαρκία αλλά και προβλήματα συμπεριφοράς όπως αυξημένη επιθετικότητα. Δεν χρειάζεται όμως να ξοδέψεις μια περιουσία σε παιχνίδια για να παρακινήσεις τη δική σου να παίξει και να ασκηθεί μέσα στο σπίτι. Μέσα σε πέντε λεπτά μπορείς να σκαρώσεις δραστηριότητες που θα την κρατήσουν απασχολημένη για ώρες, ξυπνώντας της το ένστικτο του κυνηγού. Όπως:

1. Πάρε μια χαρτοσακούλα και σκόρπισε στο εσωτερικό της λίγη ξηρά τροφή ή μερικές λιχουδιές. Θα την ενθαρρύνεις να «κυνηγήσει» το φαγητό της. Για να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας επέλεξε μια χαρτοσακούλα που δεν είναι τεράστια αλλά λίγο μεγαλύτερη από τη γάτα σου, αλλά σε κάθε περίπτωση απόφυγε τις νάιλον σακούλες.

2. Τοποθέτησε μερικές λιχουδιές σε ένα χαρτονένιο ρολό (από χαρτί κουζίνας ή χαρτί υγείας που έχει τελειώσει) και κλείσε τις δύο τρύπες με κάποιο υλικό χειροτεχνίας που η γάτα σου μπορεί να σκίσει με τα νύχια της, για παράδειγμα με ρυζόχαρτο. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News