9 τρόποι που η γάτα σου σού λέει «Σ’αγαπώ»

Μπορεί να σου φαίνεται ψυχρή κι απόμακρη αλλά το τι νιώθει για εσένα «κρύβεται» στις μικρές συμπεριφορές της.

Μπορεί οι πολέμιοί τους να κατηγορούν τις γάτες για τη σνομπ και απόμακρη συμπεριφορά τους προς τους ιδιοκτήτες τους, αλλά εμείς σήμερα σου αποδεικνύουμε ότι έχουν καρδιά.  Για την ακρίβεια, η γάτα εκφράζουν την αγάπη κι όλα τα υπόλοιπα ζεστά συναισθήματα που τρέφουν για εσένα μέσα από μικρές συμπεριφορές που συχνά περνούν απαρατήρητες στους μη-γατόφιλους. Ποιες είναι αυτές; Διάβασε παρακάτω:

1.Σε περιμένει πάντα στην πόρτα του σπιτιού ή σε ακολουθεί παντού μέσα σε αυτό.
2. Σε κοιτάει στα μάτια. Οι γάτες κοιτούν ευθεώς μόνο τα άτομα που εμπιστεύονται.
3. Νιαουρίζει. Ναι, είναι ο τρόπος της να σου πει «Σ’αγαπώ» και «Σε ευχαριστώ».
4. Σε αφήνει να την χαϊδέψεις. Σε συγχαίρουμε γιατί έχεις καταφέρει να την πείσεις να σε εμπιστευτεί.
5. Δέχεται να σε ακουμπήσει και σε γλύφει – ναι, μάλλον σε θεωρεί ισάξιό τη
6. Σου κάνει γκρίνιες όταν δεν της δίνεις σημασία. Παράδειγμα: κάθε φορά που κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου, εξαπολύει επίθεση στα καλώδια και δεν σε αφήνει να κάνεις τη δουλειά σου.
7. Μπλέκεται στα πόδια σου όταν περπατάς – εσύ μπορεί να ενοχλείσαι, αλλά εκείνη προσπαθεί να σου βροντοφωνάξει «Σ’αγαπώωω».
8. Κουρνιάζει στα πόδια σου και σε άλλα σημεία του σώματός σου (βλ. κεφάλι). Δεν είναι αρκετά σαφές ότι θέλει να σου πει ότι λατρεύει την παρέα σου;
9. Σου δείχνει την κοιλιά της. Όχι, δεν θέλει να της πεις αν πάχυνε – θέλει να σου δείξει το πιο «τρωτό» σημείο της για να σου δηλώσει ότι σε εμπιστεύεται.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News