Αυτές είναι οι πιο περιπετειώδεις γάτες στον κόσμο

Ή όταν το αγαπημένο σου αιλουροειδές σε εμπνέει να αντιμετωπίσεις τη φύση σαν να είσαι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Δείξε μου τη γάτα σου να σου πω ποιος είσαι: Όταν κάποιος ιδιοκτήτης γάτας απολαμβάνει τις υπαίθριες δραστηριότητες, μπορεί να παρασύρει και το τετράποδο στις περιπέτειές του. Ένα παράδειγμα είναι η Emily, που εξερευνεί τη φύση παρέα με τις δύο γάτες της, την Eevee και την Kasha, πάντα όμως έχοντας τις δεμένες με ένα λουρί. Πέρα από την πεζοπορία, τις έχει μυήσει στο κάμπινγκ και στα ταξίδια με βάρκα.

aventureEevee.jpg

H Eevee σε μια «κρουαζιέρα» της.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Emily ήταν να εκπαιδεύσει τις γάτες της ώστε να την ακολουθούν στα μονοπάτια της, αντί να προσπαθούν να ακολουθήσουν τη δική τους διαδρομή τραβώντας το λουρί. Πάντως, δείχνουν να απολαμβάνουν αυτές τις περιπέτειες. 

Μια άλλη «περιπετειώδης γάτα», όπως αποκαλείται η συγκεκριμένη κατηγορία στα social media (adventure cats), είναι η Kate, η οποία ενέπνευσε την ιδιοκτήτριά της, Magdalena, που είναι φωτογράφος, να δει τη φύση με άλλη ματιά. «Η Kate με έμαθε να αντιμετωπίζω τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική, από μια μη ανθρώπινη κλίμακα», σχολιάζει η ίδια. «Κάποιες φορές με κάνει να νιώθω σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, όπου κάθε χορτάρι ή κλαδί μοιάζει με πύλη για έναν καινούριο κόσμο».

adventureKate.jpg

Η Kate είναι η μούσα μιας φωτογράφου.

Υπάρχουν όμως και περιπετειώδεις γάτες που αναζητούν ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις. Όπως η Nanakuli, μια μονόφθαλμη που σκαρφαλώνει στη σανίδα του σερφ και απολαμβάνει τα κύματα στις ακτές της Χαβάη. Ή σαν τον κατάλευκο Thrasher (φωτό πάνω), που αράζει στο σακίδιο πλάτης των ιδιοκτητών του, Jordan και Jackie, και εξερευνά μαζί τους το βραχώδη τοπίο της Αριζόνα. «Ο Thrasher ξέρει ότι μέσα στο σακίδιο θα είναι απόλυτα ασφαλής», σχολιάζει η Jackie. «Μερικές φορές χαλαρώνει τόσο, που αφήνει την πατούσα του έξω να κρέμεται!». Περίπου δηλαδή όπως κάνουμε εμείς σε ένα road trip σε επαρχιακό δρόμο, με ανοιχτό το παράθυρο!

Για να γνωρίσεις περισσότερες περιπετειώδεις γάτες… εκ του ασφαλούς, μπορείς να γράψεις το hashtag AdventureCats στο Instagram. 

 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News