9 πράγματα που η γάτα σου θα ήθελε να ξέρεις

Και θα στα έλεγε αν μπορούσε να μιλήσει ή αν εσύ καταλάβαινες «γατίσια»!

Δεν μπορούν να μας πουν τι σκέφτονται και τι αισθάνονται. Οι γάτες, όμως, θέλουν να ξέρεις κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα αυτό το μικρό «σατανάκι» με τα 4 πόδια και τη φουντωτή ουρά! Πάμε λοιπόν:
1.    Κάνω καλό στην υγεία σου
Αντίθετα με ό,τι πίστευε ο περισσότερος κόσμος μέχρι πριν κάποια χρόνια, πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι οι γάτες ωφελούν την υγεία μας με πολλούς τρόπους, αφού μεταξύ άλλων περιορίζουν τις αλλεργίες στα παιδιά, μειώνουν την πίεση, αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη και ρίχνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού!

2.    Μη με τιμωρείς γιατί είμαι ο εαυτός μου
Μερικές φορές η γάτα σου μπορεί να κάνει τις ανάγκες της έξω από την άμμο της και πάνω στον καναπέ ή το χαλί σου. Δεν το κάνει απαραίτητα για να σε εκδικηθεί. Μπορεί η άμμος της να μην είναι αρκετά καθαρή ή να υποφέρει από ουρολοίμωξη. Επίσης, αν δεν έχει στη διάθεσή της ονυχοδρόμιο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσει τα έπιπλα σου για να τεντωθεί και να φτιάξει τα νύχια της.

3.    Δεν μισούμε απαραίτητα το νερό
Κι όμως, υπάρχουν κάποιες γάτες που αγαπούν το νερό και απολαμβάνουν το παιχνίδι στο νιπτήρα ή τη μπανιέρα! 

4.    Χρειάζομαι ερεθίσματα και δραστηριότητες
Βαριούνται και παχαίνουν εύκολα. Για αυτό αν έχεις γάτα, φρόντισε να έχει κάποια μέρη να ανεβαίνει και να εξερευνεί και παιχνίδια για να απασχολείται και να διατηρεί τη σιλουέτα της!

5.    Θέλω την προσοχή σου
Όσο κι αν λέμε ότι οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες από τους σκύλους, ακόμα κι αυτές χρειάζονται αγάπη και προσοχή. Παίξε μαζί της, χάιδεψέ την και χτίσε τη σχέση σας, κάνοντάς την να αισθανθεί ασφαλής και αγαπημένη.

6.    Είσαι δικός/δική μου για πάντα
Οι γάτες σχηματίζουν ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους και μάλιστα μπορεί να διαλέξουν από όλη την οικογένεια να έχουν ένα άτομο ως αγαπημένο. Όταν τρίβεται πάνω σου δεν είναι απλά ότι σε αγαπάει. Το κάνει για να αφήσει τη μυρωδιά της και να πει στους άλλους ότι της ανήκεις!

7.    Νιώθω το άγχος και την αγωνία σου
Οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητα ζώα και ξέρουν πότε είσαι αναστατωμένος/-η. Σιγουρέψου ότι αν συμπεριφέρεται περίεργα ή είναι ανυπάκουη δεν αντιδρά στο δικό σου στρες.

8.    Είμαι μοναδική
Όπως και οι άνθρωποι, κάθε γάτα είναι μοναδική. Να θυμάσαι ότι δεν σημαίνει ότι επειδή η γάτα που είχες παιδί ήθελε να την τρίβεις στην κοιλιά, θα αρέσει απαραίτητα και στη σημερινή σου σύντροφο. Κάθε γάτα είναι ξεχωριστή και επειδή δεν αντιδρά με τον τρόπο που θες εσύ δεν σημαίνει ότι δεν σε συμπαθεί ή θέλει να σε εκνευρίσει.

9.    Δεν γουργουρίζω μόνο από ευχαρίστηση
Μπορεί οι περισσότερες γάτες να γουργουρίζουν όταν είναι χαρούμενες, άνετες και χαλαρές, αλλά μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο. Κάποιες γάτες γουργουρίζουν όταν αισθάνονται πόνο ή άγχος.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News