Υπάρχει άγχος στο γραφείο σου; Πάρτε μία γάτα

Αυτή η γιαπωνέζικη εταιρεία βρήκε τη λύση για το στρες και πολύ ζηλεύουμε!

Την θεραπευτική δύναμη του γουργουρίσματος και του νιαουρίσματος στον σύγχρονο αγώνα κατά του άγχους αναγνωρίζει όλο και περισσότερο η επιστήμη αλλά μία εταιρεία στο Τόκιο πήγε την αγχολυτική γατοθεραπεία σε άλλο level! 

Γνωστές για τα εξαντλητικά ωράριά τους και τις αυστηρές σχέσεις ιεραρχίας μεταξύ των εργαζομένων, οι εταιρείες στην Ιαπωνία αποτελούν συχνά ένα άκρως στρεσογόνο περιβάλλον. 

Η εταιρεία πληροφορικής Ferray βρήκε τη λύση: γάτες. Όχι μία, όχι δύο, αλλά εννιά γάτες που γουργουρίζουν, πηδούν πάνω στα γόνατα των εργαζομένων, παίζουν πατώντας ελαφρά πάνω στα πληκτρολόγια, κοιμούνται και τρώνε ελεύθερα παντού.

Ο διευθυντής της εταιρείας Χιντενόμπου Φουκούντα, υιοθέτησε για πρώτη φορά την πολιτική «γάτα στο γραφείο» το 2000, μετά το αίτημα ενός συνεργάτη του και επέτρεψε στους εργαζόμενους να πηγαίνουν με τις γάτες τους στη δουλειά. «Δίνω επίσης 5.000 γεν (40 ευρώ) το μήνα σε όποιον σώζει μία γάτα», προσθέτει.
«Eίναι χαλαρωτικό οι γάτες να κοιμούνται ακριβώς δίπλα μας», δηλώνει η Έρι Ίτο που εργάζεται στην Ferray.

Ferraycat.jpg

Κι ενώ και άλλες εταιρείες έχουν υιοθετήσει γάτες στο γραφείο προκειμένου να περιορίσουν το άγχος και τις εντάσεις, στα γιαπωνέζικα γραφεία της αμερικανικής Oracle κυκλοφορεί από το 1991 ένας σκύλος για να υποδέχεται τους καλεσμένους και να ηρεμεί το προσωπικό, όπως γράφει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. 

Μάλιστα η Κάντι, ένα μπομπτέιλ, που είναι ο τέταρτος σκύλος της εταιρείας, έχει δικό της λογαριασμό στα social media. 

candybobtail.jpg

Από την πλευρά της, η εταιρία ανθρώπινων πόρων και στρατολόγησης Pasona Group "προσέλαβε" με πλήρη απασχόληση δύο κατσίκες το 2011 και δύο αλπακά το 2013, εν μέρει για θεραπευτικούς σκοπούς.

Σημειωτέον ότι το Τόκιο έχει περίπου 60 καφέ με γάτες επισήμως αναγνωρισμένα, όπου τα μικρά αιλουροειδή κυκλοφορούν ανάμεσα στους πελάτες.

*από το Αθηναϊκό Πρακτορείο

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News