Road trip με τη γάτα σου; Κι όμως, γίνεται!

Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις αυτό τον άθλο… πραγματικότητα.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Μια από τις γάτες που είχα στο παρελθόν απολάμβανε αληθινά τις βόλτες με το αυτοκίνητο (εκτός κλουβιού μεταφοράς). Ξάπλωνε δίπλα στο πίσω τζάμι και παρατηρούσε τη διαδρομή, όσο πολύ κι αν διαρκούσε. Εκ των υστέρων, δεν ήταν και ο πιο ασφαλής τρόπος για να ταξιδεύει, αλλά τότε ήμασταν ακόμα στη δεκαετία του ’80 που όλα, για να το πούμε διπλωματικά, ήταν πιο χαλαρά.

Ακόμη κι αν η δική σου δεν απολαμβάνει το ταξίδι με το αυτοκίνητο, μπορείς να την πάρεις μαζί σου, αρκεί βέβαια να μην απεχθάνεται εντελώς τις μετακινήσεις! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν.

1. Κάνε της ένα τσεκάπ στον κτηνίατρο. Προγραμμάτισε πριν από τις διακοπές μια εξέταση για να βεβαιωθείς ότι δεν υποφέρει από κάποιο πρόβλημα υγείας και, ιδανικά, για να της τοποθετήσεις μικροτσίπ, ώστε σε περίπτωση απόδρασης να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να την ξαναβρείς.

2. Κάνε ένα τσεκάπ… στο κλουβί μεταφοράς. Έλεγξέ το για να διασφαλίσεις ότι είναι σε καλή κατάσταση, διαφορετικά σε περίπτωση που το ζώο, για κάποιο λόγο, πανικοβληθεί ενώ βρίσκεται στο εσωτερικό του, μπορεί να το ανοίξει.

3. Προσπάθησε να είσαι ήρεμος πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι γάτες απορροφούν τα συναισθήματά μας σαν το σφουγγάρι, οπότε αν έχεις στρες είναι σίγουρο ότι θα της το μεταδώσεις. Χαλαρώνοντας, άλλωστε, θα κάνεις καλό και στον εαυτό σου.

4. Επιβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο όπου θα μείνετε δέχεται κατοικίδια. Δεν είναι όλα τα καταλύματα pet friendly, οπότε κάνε ένα τηλέφωνο προτού ξεκινήσεις για να αποφύγεις τα απρόοπτα.

5. Κράτα δροσερό το αυτοκίνητο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Και ποτέ μα ποτέ μην αφήσεις μόνη τη γάτα σου σε κλειστό αυτοκίνητο γιατί ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι άμεσος. 

6. Κράτα την ένταση της μουσικής στο αυτοκίνητο σε χαμηλά επίπεδα. Οι γάτες, λόγω της οξυμένης ακοής τους, υποφέρουν από τους δυνατούς θορύβους και στρεσάρονται ευκολότερα.

7. Μην αφήσεις τη γάτα σου να βγει έξω μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Χρειάζεται το χρόνο της για να προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον. Είναι λοιπόν σημαντικό να την κρατήσεις για κάποιες μέρες στο εσωτερικό του εξοχικού ή του ξενοδοχείου για να μην κινδυνεύσει να χαθεί.

Σχετικά θέματα

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Έχουν άγχος αποχωρισμού και οι γάτες;

Ναι ακόμα και αυτά τα ιδιαιτέρως ανεξάρτητα κατοικίδια μπορεί να το βιώσουν

Γατάστροφη! Τι λάθη να αποφύγετε όταν συμβιώνετε με γάτα

Ποιες κακές συνήθειες ή νοοτροπίες να αποφύγετε για να έχετε ένα ευτυχισμένο…

Διαβάζονται τώρα!

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Τι μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας μυρίζοντάς σας

Πληροφορίες για τη διάθεση, την υγεία σας αλλά και το πού ήσασταν - η μύτη του…

O Bob η διάσημη αδέσποτη γάτα του πρώην άστεγου James Bowen πεθαίνει από ατύχημα

Έχοντας ζήσει 14 γεμάτα χρόνια, τα τελευταία δίνοντας έμπνευση για βιβλία και…

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Αν δεν το κάνεις ήδη, σου αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα οφέλη

Ξέρετε άραγε γιατί ζυμώνουν οι γάτες;

Ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γατίσιες συμπεριφορές

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…