Road trip με τη γάτα σου; Κι όμως, γίνεται!

Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις αυτό τον άθλο… πραγματικότητα.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Μια από τις γάτες που είχα στο παρελθόν απολάμβανε αληθινά τις βόλτες με το αυτοκίνητο (εκτός κλουβιού μεταφοράς). Ξάπλωνε δίπλα στο πίσω τζάμι και παρατηρούσε τη διαδρομή, όσο πολύ κι αν διαρκούσε. Εκ των υστέρων, δεν ήταν και ο πιο ασφαλής τρόπος για να ταξιδεύει, αλλά τότε ήμασταν ακόμα στη δεκαετία του ’80 που όλα, για να το πούμε διπλωματικά, ήταν πιο χαλαρά.

Ακόμη κι αν η δική σου δεν απολαμβάνει το ταξίδι με το αυτοκίνητο, μπορείς να την πάρεις μαζί σου, αρκεί βέβαια να μην απεχθάνεται εντελώς τις μετακινήσεις! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν.

1. Κάνε της ένα τσεκάπ στον κτηνίατρο. Προγραμμάτισε πριν από τις διακοπές μια εξέταση για να βεβαιωθείς ότι δεν υποφέρει από κάποιο πρόβλημα υγείας και, ιδανικά, για να της τοποθετήσεις μικροτσίπ, ώστε σε περίπτωση απόδρασης να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να την ξαναβρείς.

2. Κάνε ένα τσεκάπ… στο κλουβί μεταφοράς. Έλεγξέ το για να διασφαλίσεις ότι είναι σε καλή κατάσταση, διαφορετικά σε περίπτωση που το ζώο, για κάποιο λόγο, πανικοβληθεί ενώ βρίσκεται στο εσωτερικό του, μπορεί να το ανοίξει.

3. Προσπάθησε να είσαι ήρεμος πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι γάτες απορροφούν τα συναισθήματά μας σαν το σφουγγάρι, οπότε αν έχεις στρες είναι σίγουρο ότι θα της το μεταδώσεις. Χαλαρώνοντας, άλλωστε, θα κάνεις καλό και στον εαυτό σου.

4. Επιβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο όπου θα μείνετε δέχεται κατοικίδια. Δεν είναι όλα τα καταλύματα pet friendly, οπότε κάνε ένα τηλέφωνο προτού ξεκινήσεις για να αποφύγεις τα απρόοπτα.

5. Κράτα δροσερό το αυτοκίνητο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Και ποτέ μα ποτέ μην αφήσεις μόνη τη γάτα σου σε κλειστό αυτοκίνητο γιατί ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι άμεσος. 

6. Κράτα την ένταση της μουσικής στο αυτοκίνητο σε χαμηλά επίπεδα. Οι γάτες, λόγω της οξυμένης ακοής τους, υποφέρουν από τους δυνατούς θορύβους και στρεσάρονται ευκολότερα.

7. Μην αφήσεις τη γάτα σου να βγει έξω μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Χρειάζεται το χρόνο της για να προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον. Είναι λοιπόν σημαντικό να την κρατήσεις για κάποιες μέρες στο εσωτερικό του εξοχικού ή του ξενοδοχείου για να μην κινδυνεύσει να χαθεί.

Σχετικά θέματα

7 συμβουλές για να ξαναβρείς τη γάτα που έχασες

Μην απελπίζεσαι. Ένα μεγάλο ποσοστό των κατοικίδιων ζώων ξαναβρίσκουν, με τον…

Πώς θα συμπαρασταθείς σε ένα φίλο για το θάνατο της γάτας του

Είναι σαν να έχει χάσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο.

6 τρόποι να «μιλήσεις» με τη γάτα σου

Δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, αλλά μπορείτε να συνεννοηθείτε άνετα.

Διαβάζονται τώρα!

6 διασκεδαστικές πληροφορίες για τις κεραμιδί γάτες

Είναι όλες οι κεραμιδί τιγρέ; Και είναι όλες οι κεραμιδί αρσενικές; Οι…

Μήνας Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix™

Φέτος, γερά δόντια για ακόμη περισσότερους τετράποδους φίλους

Ένας σκύλος καταλαβαίνει πότε είμαστε στεναχωρημένοι και έρχεται να μας παρηγορήσει

Μια νέα έρευνα απέδειξε ότι όταν περνάμε δύσκολα, ο τετράποδος φίλος μας…

Ο σκύλος σου αποδοκιμάζει την άσχημη συμπεριφορά σου προς τους άλλους

Μπορεί να μη μιλάει, αλλά είναι ένας κριτής με αυστηρό κώδικα ηθικής, όπως…

5 κοινοί λόγοι που μια γάτα κρύβεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού

Πότε είναι φυσιολογικό και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να ανησυχήσουμε;