Κάν’ το όπως… η γάτα σου

Μαθήματα ζωής που μας παραδίδουν καθημερινά οι αγαπημένες μας γάτες

Συμβιώνοντας με γάτες μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη σοφία που διαθέτουν! Αν τις παρατηρήσουμε προσεχτικά και ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, θα μάθουμε να εκτιμάμε τις απλές χαρές της ζωής και να τις απολαμβάνουμε περισσότερο. Συγκεκριμένα μπορούμε να μυηθούμε στους τρόπους τους ως προς το ότι:

 

Αγαπούν τον μινιμαλισμό

Λιγότερο πράγματα σημαίνει λιγότερη κατανάλωση, σωστά; Μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι είμαστε αποφασισμένοι να συσσωρεύσουμε τα τελευταία gadgets και όλα τα πιο cool ρούχα, αλλά οι γάτες μας δείχνουν ότι πραγματικά δεν χρειαζόμαστε αυτά τα πράγματα για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Προτιμούν μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση. Ακόμα και αν τους αγοράζουν ειδικά κατασκευασμένα για γάτες παιχνίδια, εκείνες λατρεύουν να κρύβονται σε χάρτινες κούτες, να περνάνε ώρες κυνηγώντας το πώμα από το μπουκάλι που έπεσε στο πάτωμα ή να παλεύουν με σακούλες του σούπερ μάρκετ. Και ναι δεν βαριούνται ποτέ…

flea-treatment-for-cats-750x500.jpg

Κάνουν οικονομία στο νερό

Από τον τρόπο της υγιεινής τους, το πώς κάνουν την τουαλέτα και το μπάνιο τους, αλλά και το πόσο νερό πίνουν, οι γάτες παίρνουν το χρυσό μετάλλιο στη σωστή χρήση και εξοικονόμηση νερού – ξέρω ότι ως άνθρωποι δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες αλλά την επόμενη φορά που θα αφήσουμε χωρίς λόγο τη βρύση να τρέχει, ας θυμηθούμε το παράδειγμά της,

 

Ακούν το σώμα τους

Το να ακούμε το σώμα μας και να ικανοποιούμε τις ανάγκες του μας φέρνει πιο κοντά σε έναν φυσικό τρόπο ζωής – και πιο απλό. Βέβαια η γάτα μας έχει την πολυτέλεια να προσφέρει στον εαυτό της 12-16 ώρες ύπνου, ξεκούρασης και σιέστας… όσο εμείς πρέπει να πάμε στη δουλειά ή να προλάβουμε χίλιες άλλες υποχρεώσεις. Τουλάχιστον όμως μπορούμε να μιμηθούμε το παράδειγμά τους και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο και να κοιμόμαστε όσο χρειάζεται το σώμα μας.

heated-cat-bed-750x500.jpg

Μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε

Οι γάτες είναι δάσκαλοι αυτοσχεδιασμού όταν πρόκειται να επιλέξουν ένα σημείο για να χαλαρώσουν. Δεν χρειάζονται αφρό μνήμης, μαξιλαροθήκη, ρυθμιζόμενο μοντέλο στρώματος. Κι όσο κι αν μερικές φορές απορούμε στο πώς καταφέρνουν να κοιμηθούν στις πιο περίεργες στάσεις και στα πιο περίεργα σημεία του σπιτιού – τελικά αυτό που μας διδάσκουν είναι ότι ένας καλός ύπνος δεν χρειάζεται πολλά, αρκεί να το προσφέρουμε στον εαυτό μας όταν το έχουμε ανάγκη.

 

Η ρουτίνα της ομορφιάς τους είναι απλή

Πολλοί από εμάς έχουν τελετουργίες όταν πρόκειται για το μπάνιο ή τη φροντίδα του δέρματος. Διαθέτουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα περιποίησης και αρκετά από αυτά δεν είναι φτηνά. Τα γατάκια μας χτυπάνε την ουρά τους στις τρέχουσες προσπάθειες εξωραϊσμού μας επειδή χρησιμοποιούν το πιο φυσικό προϊόν που τους έχει διατεθεί: τη γλώσσα τους. Είναι καθαρισμός, φιλικός προς το περιβάλλον (τουλάχιστον σε αυτούς), και υπάρχει μια ατελείωτη προσφορά των υλικών. Άλλη μια φορά που το «less is more» γίνεται το μότο τους.

litter-box-furniture-750x500 (1).jpg

Περπατούν παντού

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν την κυκλοφορία και να μειώσουν τη ρύπανση, ορισμένοι άνθρωποι κάνουν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας περισσότερο το ποδήλατό τους, τις δημόσιες συγκοινωνίες ή τα πόδια. Ας ακολουθήσουμε κι εδώ το παράδειγμά τους και να χρησιμοποιούμε περισσότερο τα πόδια μας στις μετακινήσεις μας – κάνοντας μεγάλο καλό, τόσο στον πλανήτη μας όσο και στον οργανισμό μας!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News