Φερομόνες: οι θαυματουργές ορμόνες της γάτας σας!

Τι είναι και πώς να τις αξιοποιήσετε;

Κείμενο: Αγγελική Λάλου

Οι φερομόνες της γάτας σας μπορούν να την βοηθήσουν στα πάντα, από τη μείωση του στρες στην αλλαγή συμπεριφοράς και την προώθηση της αρμονίας στο σπίτι. Αυτές οι φυσικές χημικές ουσίες που παράγονται από γάτες ανιχνεύονται από άλλες γάτες και επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους. Σκεφτείτε τις φερομόνες ως έναν τύπο οσφρητικής επικοινωνίας -οι γάτες τις χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν και να αλληλοεπιδρούν με τους άλλους. Εκκρινόμενοι από τους αδένες γύρω από το πρόσωπο της γάτας, οι φιλικές φερομόνες παράγουν ένα κατευναστικό αποτέλεσμα στις γάτες και γενικά τις βοηθούν να συνυπάρξουν αλλά και να χειριστούν το άγχος καλύτερα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να αξιοποιήσετε τη δύναμη των φερομονών για τη γάτα σας; Τα προϊόντα με συνθετικές φερομόνες γάτας αναπαράγουν φιλικές φυσικές φερομόνες μιας γάτας για να βοηθήσουν τις γάτες σας να αισθάνονται ασφαλείς και χαλαρές στο περιβάλλον τους, συμβάλλοντας στη μείωση των εντάσεων, στην επίλυση συγκρούσεων και στην εξάλειψη προβληματικών συμπεριφορών.

cat-pheromone-diffuser.jpg

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τη γάτα σας:

1. Βελτιώνουν τη συναισθηματική ευεξία της γάτας σας. Οι φερομόνες γάτας βοηθούν όλες τις γάτες να αισθάνονται ασφαλείς και ένα κατοικίδιο ζώο που αισθάνεται σίγουρο, ασφαλές και χαλαρό είναι ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο ζώο.

2. Τη χαλαρώνουν. Οι δειλές γάτες μπορούν να βιώσουν αξιοσημείωτα οφέλη από τα προϊόντα φερομόνης γάτας. Οι φερομόνες σηματοδοτούν ότι όλα είναι καλά, βοηθώντας τις γάτες που φοβούνται υπερβολικά να αισθάνονται ασφαλείς, και να γίνουν πιο ήρεμες και πιο σίγουρες.

3. Βοηθούν τη συνύπαρξη. Οι εντάσεις μπορεί να είναι υψηλές όταν έχετε πολλές γάτες που ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι. Οι φερομόνες δημιουργούν την ειρήνη στα νοικοκυριά πολλών γάτων, συμβάλλοντας στην προώθηση ενός δεσμού μεταξύ των γατών. Εάν οι γάτες σας φαίνεται να ανέχονται η μία την άλλη αλλά δεν αναπτύσσουν ιδιαίτερη οικειότητα ούτε εκφράζουν πολύ φιλικές διαθέσεις, οι γάτες σας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα προϊόν φερομόνης.

declawing-alternatives-cover-1-750x500.png

4. Βοηθούν τη γάτα σας να διαχειριστεί το στρες Τα περιβόητα πλάσματα της συνήθειας, οι γάτες επηρεάζονται εύκολα από τους στρεσογόνους παράγοντες, τόσο τους μικρούς (έναν επισκέπτη) όσο και τους μεγάλους (τη μετακίνηση). Οι φερομόνες βοηθούν τις γάτες να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις καταστάσεις άγχους.

5. Θα τη βοηθήσουν να αποδεχτεί μια νέα γάτα. Με τη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος γάτας, τα προϊόντα φερομόνης βοηθούν μια υπάρχουσα γάτα να δεχτεί ένα νέο φίλο.

6. Τη βοηθούν να αλλάξει μια προβληματική συμπεριφορά. Οι προβληματικές συμπεριφορές, από την επιθετικότητα έως το μαρκάρισμα ή την έλλειψη όρεξης, μπορούν να βελτιωθούν γρήγορα και αξιοσημείωτα με τη χρήση προϊόντων φερομόνης. Πολλές φορές, η συμπεριφορά έχει τις ρίζες της στο άγχος ή τη σύγκρουση με άλλες γάτες, αιτίες που βελτιώνονται δοκιμάζοντας αυτά τα προϊόντα.

Σχετικά θέματα

Έχουν άγχος αποχωρισμού και οι γάτες;

Ναι ακόμα και αυτά τα ιδιαιτέρως ανεξάρτητα κατοικίδια μπορεί να το βιώσουν

Γατάστροφη! Τι λάθη να αποφύγετε όταν συμβιώνετε με γάτα

Ποιες κακές συνήθειες ή νοοτροπίες να αποφύγετε για να έχετε ένα ευτυχισμένο…

Κηπουρική με τη γάτα σας

Πώς να δημιουργήσετε έναν κήπο φιλικό κι ασφαλή προς τις αγαπημένες σας γάτες

Διαβάζονται τώρα!

Ξέρετε άραγε γιατί ζυμώνουν οι γάτες;

Ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γατίσιες συμπεριφορές

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…

Έχουν άγχος αποχωρισμού και οι γάτες;

Ναι ακόμα και αυτά τα ιδιαιτέρως ανεξάρτητα κατοικίδια μπορεί να το βιώσουν

Αρθρίτιδα σε γάτες

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Πλήρης οδηγός διατροφής μικρόσωμων σκύλων

Δες αναλυτικά πώς να φροντίσεις τη διατροφή του μικρόσωμου σκύλου σου! Τι…