Φερομόνες: οι θαυματουργές ορμόνες της γάτας σας!

Τι είναι και πώς να τις αξιοποιήσετε;

Κείμενο: Αγγελική Λάλου

Οι φερομόνες της γάτας σας μπορούν να την βοηθήσουν στα πάντα, από τη μείωση του στρες στην αλλαγή συμπεριφοράς και την προώθηση της αρμονίας στο σπίτι. Αυτές οι φυσικές χημικές ουσίες που παράγονται από γάτες ανιχνεύονται από άλλες γάτες και επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους. Σκεφτείτε τις φερομόνες ως έναν τύπο οσφρητικής επικοινωνίας -οι γάτες τις χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν και να αλληλοεπιδρούν με τους άλλους. Εκκρινόμενοι από τους αδένες γύρω από το πρόσωπο της γάτας, οι φιλικές φερομόνες παράγουν ένα κατευναστικό αποτέλεσμα στις γάτες και γενικά τις βοηθούν να συνυπάρξουν αλλά και να χειριστούν το άγχος καλύτερα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να αξιοποιήσετε τη δύναμη των φερομονών για τη γάτα σας; Τα προϊόντα με συνθετικές φερομόνες γάτας αναπαράγουν φιλικές φυσικές φερομόνες μιας γάτας για να βοηθήσουν τις γάτες σας να αισθάνονται ασφαλείς και χαλαρές στο περιβάλλον τους, συμβάλλοντας στη μείωση των εντάσεων, στην επίλυση συγκρούσεων και στην εξάλειψη προβληματικών συμπεριφορών.

cat-pheromone-diffuser.jpg

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τη γάτα σας:

1. Βελτιώνουν τη συναισθηματική ευεξία της γάτας σας. Οι φερομόνες γάτας βοηθούν όλες τις γάτες να αισθάνονται ασφαλείς και ένα κατοικίδιο ζώο που αισθάνεται σίγουρο, ασφαλές και χαλαρό είναι ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο ζώο.

2. Τη χαλαρώνουν. Οι δειλές γάτες μπορούν να βιώσουν αξιοσημείωτα οφέλη από τα προϊόντα φερομόνης γάτας. Οι φερομόνες σηματοδοτούν ότι όλα είναι καλά, βοηθώντας τις γάτες που φοβούνται υπερβολικά να αισθάνονται ασφαλείς, και να γίνουν πιο ήρεμες και πιο σίγουρες.

3. Βοηθούν τη συνύπαρξη. Οι εντάσεις μπορεί να είναι υψηλές όταν έχετε πολλές γάτες που ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι. Οι φερομόνες δημιουργούν την ειρήνη στα νοικοκυριά πολλών γάτων, συμβάλλοντας στην προώθηση ενός δεσμού μεταξύ των γατών. Εάν οι γάτες σας φαίνεται να ανέχονται η μία την άλλη αλλά δεν αναπτύσσουν ιδιαίτερη οικειότητα ούτε εκφράζουν πολύ φιλικές διαθέσεις, οι γάτες σας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα προϊόν φερομόνης.

declawing-alternatives-cover-1-750x500.png

4. Βοηθούν τη γάτα σας να διαχειριστεί το στρες Τα περιβόητα πλάσματα της συνήθειας, οι γάτες επηρεάζονται εύκολα από τους στρεσογόνους παράγοντες, τόσο τους μικρούς (έναν επισκέπτη) όσο και τους μεγάλους (τη μετακίνηση). Οι φερομόνες βοηθούν τις γάτες να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις καταστάσεις άγχους.

5. Θα τη βοηθήσουν να αποδεχτεί μια νέα γάτα. Με τη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος γάτας, τα προϊόντα φερομόνης βοηθούν μια υπάρχουσα γάτα να δεχτεί ένα νέο φίλο.

6. Τη βοηθούν να αλλάξει μια προβληματική συμπεριφορά. Οι προβληματικές συμπεριφορές, από την επιθετικότητα έως το μαρκάρισμα ή την έλλειψη όρεξης, μπορούν να βελτιωθούν γρήγορα και αξιοσημείωτα με τη χρήση προϊόντων φερομόνης. Πολλές φορές, η συμπεριφορά έχει τις ρίζες της στο άγχος ή τη σύγκρουση με άλλες γάτες, αιτίες που βελτιώνονται δοκιμάζοντας αυτά τα προϊόντα.

Σχετικά θέματα

Ποια είναι η καλύτερη γάτα για σένα σύμφωνα με το ζώδιο σου;

Όλες οι γάτες είναι υπέροχες, αλλά ίσως κάποιες να σου ταιριάζουν περισσότερο!

Ποιες ασθένειες μπορεί να κολλήσει κάποιος από τη γάτα του;

Θέματα υγείας και απορίες που ζητούν απαντήσεις

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Διαβάζονται τώρα!

Τρυφερές γιορτές όσο η αγάπη ενός παιδιού για τη γάτα του!

Αφήστε τη μαγεία των άδολων συναισθημάτων να σας πλημμυρίσουν με αυτή την…

Τι λέει το ζώδιο του σκύλου σου για την προσωπικότητά του;

Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για το αγαπημένο σου τετράποδο

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες με σκυλάκια!

Πάτα το play και μπες σε εορταστική διάθεση μαζί με τον τετράποδο φίλο σου

Ποια είναι η καλύτερη γάτα για σένα σύμφωνα με το ζώδιο σου;

Όλες οι γάτες είναι υπέροχες, αλλά ίσως κάποιες να σου ταιριάζουν περισσότερο!

Πώς να αντιμετωπίσετε τις τριχόμπαλες της γάτας σας

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για αυτό το ζήτημα της περιποίησής της

Personal trainer και τετράποδος φίλος αγκαλιάς 2 σε 1

Στείλε μήνυμα 6 και αθλήσου με τον σκύλο σου (ισχύει και για μετά το lockdown)