Έχετε γάτα; Τότε μπορείτε να κάνετε γιόγκα μαζί της

Όχι μόνο δεν θα χαλάσει την άσκηση αλλά θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις ικανότητες και την ευελιξία σας!

 

Οι λάτρεις των κατοικίδιων ζώων που ασκούν γιόγκα με γάτες είναι μια ανερχόμενη τάση και είναι ιδανική τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους αγαπημένους γούνινους συντρόφους τους! Για όσους από εσάς αγαπάτε τη γιόγκα και σας αρέσει να αλληλοεπιδράτε με το γατάκι σας, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για bonding και για να απολαύσετε και οι δύο μια εξαιρετική προπόνηση ταυτόχρονα.

Οφέλη για την υγεία 

Περισσότερο από μια σειρά φυσικών θέσεων, η γιόγκα περιλαμβάνει επίσης διαλογισμό και αναπνοή. Η δημοτικότητα της γιόγκα, μια άσκηση πειθαρχίας που ασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες καθώς περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη της.

Η γιόγκα θεωρείται ένας από τους πολλούς τύπους συμπληρωματικών και ολοκληρωμένων προσεγγίσεων υγείας. Εκτός από τη βελτίωση της ευελιξίας, την αύξηση του μυϊκού τόνου και την ενθάρρυνση της προσοχής, η έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα βοηθά επίσης σε θέματα όπως άγχος, χρόνια ασθένεια και κατάθλιψη.

maxresdefault (1).jpg

Τεντωθείτε μαζί

Θα αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να συμμετάσχει η γάτα σας σε μια συνεδρία για γιόγκα; Αν έχετε προσέξει το κάνουν ήδη. Όλη την ώρα παίρνουν τις πιο ευέλικτες στάσεις και τεντώνονται με τη μεγαλύτερη φυσικότητα. Οι γάτες είναι φυσικές στην υιοθέτηση των σωματικών και συναισθηματικών πτυχών της γιόγκα. Παρακολουθήστε προσεκτικά την επόμενη φορά που το γατάκι σας σηκώνεται από τον υπνάκο της και θα δείτε πόσο εύκαμπτοι είναι οι μύες της.

Επειδή οι γάτες είναι παιχνιδιάρικες και περίεργες από τη φύση τους και επειδή οι γάτες θα κάνουν ό, τι μπορούν για να τραβήξουν την προσοχή σας, το λεπτό που θα χτυπήσετε το μαξιλάρι γιόγκα, το γατάκι σας θα είναι εκεί μαζί σας. Προετοιμάστε τον εαυτό σας να εκπλαγεί ευχάριστα από αυτή την αλληλοεπίδραση.

unnamed (1).jpg

Παρόλο που μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να αποσπάται και να μην καταφέρνει εύκολα στην αρχή τουλάχιστον να συγκεντρωθεί από τη συμμετοχή της γάτας σας είναι μια μοναδική εμπειρία που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή σας. Αίσθημα στρες; Οι γάτες μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτό! Όπως επισημαίνει οι μελέτες, τα κατοικίδια μειώνουν το άγχος ικανοποιώντας την ανάγκη μας για επαφή, την οποία βρίσκουμε ανακουφιστική. Και επιπλέον, αισθάνονται κι οι ίδιες την ίδια ικανοποίηση.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News