Έχεις γάτα; Ώρα να μάθεις να παίζεις μαζί της

Το να παίζετε μαζί θα τονώσει το δεσμό σας και θα περάσετε τέλεια κι οι δυο σας

Κείμενο: Αγγελική Λάλου

 

Μπορεί στις γάτες να αρέσει να κοιμούνται τις περισσότερες ώρες της μέρας αλλά επίσης τους αρέσει να παίζουν, να κινούνται, να κυνηγούν, να διασκεδάζουν. Κι όσο κι αν απολαμβάνουν τη μοναξιά εξίσου απολαμβάνουν να κάνουν πράγματα μαζί σας. Εντάξει, όταν και όσο θέλουν εκείνες…

Εδώ έχουμε μερικά tips για το πώς να απολαύσετε και οι δύο το κοινό παιχνίδι

 

Επιλέξτε το σωστό είδος παιχνιδιών

Οι γάτες μπορούν να έχουν προτιμήσεις. Κάντε κάποιες δοκιμές παιχνιδιών γάτας για να βρείτε το σωστό. Η υφή, το μέγεθος, το σχήμα και ο ήχος μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο αν θα ασχοληθεί μαζί του. Για παράδειγμα, μια γάτα μπορεί να προτιμά ένα παιχνίδι με μαλακή υφή, ενώ μια άλλη μπορεί να προτιμά ένα σκληρό πλαστικό παιχνίδι που κυλά πιο εύκολα στο πάτωμα. Το μέγεθος μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. Μια δειλή γάτα μπορεί να προτιμά ένα μικρότερο παιχνίδι. Εάν ένα παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο, αντί να μοιάζει με θήραμα, μπορεί να μοιάζει περισσότερο με αντίπαλο.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον παιχνιδιού       

Για να επικεντρωθεί στο παιχνίδι, μια γάτα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Εάν έχετε ένα σπίτι με πολλές γάτες όπου υπάρχει ένταση ή εάν άλλες γάτες τείνουν να κυριαρχούν στο χρόνο παιχνιδιού, τότε η απρόθυμη γάτα σας πρέπει να βρίσκεται σε ένα ασφαλές, ήσυχο μέρος, ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχεί για εκπλήξεις ή απειλές.

tuxedo-cat-playing-with-catnip.jpg

Φτιάξτε το χώρο

Στις γάτες αρέσει να κυνηγούν, και κυρίως να μην προειδοποιούν μια πιθανή λεία. Τοποθετήστε ανοιχτές χάρτινες σακούλες, κουτιά ή χρησιμοποιήστε τσάντες μεταφοράς γάτας στο δωμάτιο για να δημιουργήσετε ιδανικά μέρη απόκρυψης. Εάν η γάτα σας είναι συνεσταλμένη ή φοβισμένη, το να μπορεί να κρυφτεί θα την βοηθήσει επίσης να νιώσει πιο άνετα.

Να είστε μέρος του παιχνιδιού

Ο διαδραστικός χρόνος παιχνιδιού δημιουργεί ισχυρό δεσμό μεταξύ σας. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ελέγχετε τις ενέργειες του παιχνιδιού, ώστε η γάτα σας να μπορεί να επικεντρωθεί στο να είναι κυνηγός. Χρησιμοποιήστε ένα παιχνίδι τύπου ψαρέματος, ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ των χεριών σας και των δοντιών της γάτας σας. Αυτό θα της επιτρέψει να συμμετάσχει πλήρως και ακόμα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε να θα φτάσει πολύ κοντά σε σας. Δώστε προσοχή στο πώς μετακινείτε το παιχνίδι. Συχνά, όταν το θήραμα δεν κινείται ή δεν αποσπά την προσοχή, η γάτα μπορεί να προχωρήσει σιωπηλά για να φτάσει σε εκείνη την τέλεια θέση. Οι γάτες είναι αρπακτικά. Εξαρτώνται από τη μυστικότητα για να προχωρήσουν πιο κοντά πριν επιτεθούν. Η τεχνική του παιχνιδιού σας θα πρέπει να περιλαμβάνει κίνηση καθώς και στιγμές ακινησίας για να δώσετε στη γάτα σας χρόνο να προγραμματίσει τις κινήσεις της. Οι κινήσεις απέναντι ή μακριά από το οπτικό πεδίο της γάτας σας είναι αυτό που θα προκαλέσει το θήραμα. Μην μετακινήσετε το παιχνίδι προς τη γάτα σας δεν της αρέσει να αλλάζει από θήραμα σε αντίπαλο.

Μάθετέ την να παίζει μόνη της

Μην αφήνετε σκόρπια πλαστικά ποντίκια και άλλα σόλο παιχνίδια γύρω από ένα καλάθι ή ριγμένα στο πάτωμα. Αντ 'αυτού, τοποθετήστε τους στρατηγικά για να δημιουργήσετε περιέργεια. Ανοίξτε μια χάρτινη σακούλα, τοποθετήστε την στο πλάι της και στη συνέχεια κολλήστε ένα ασαφές ποντίκι εκεί. Τοποθετήστε μια μπάλα πινγκ-πονγκ σε ένα ανοιχτό κουτί από χαρτόνι. Βάλτε τα παιχνίδια κάτω από τα έπιπλα έτσι ώστε μόνο ένα μέρος να φαίνεται - σχεδόν σαν το ποντίκι να κατευθύνεται κάτω από τον καναπέ για να κρυφτεί και μόνο η ουρά του αφήνεται εκτεθειμένη.

Σχετικά θέματα

Ποιες ασθένειες μπορεί να κολλήσει κάποιος από τη γάτα του;

Θέματα υγείας και απορίες που ζητούν απαντήσεις

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Έχουν άγχος αποχωρισμού και οι γάτες;

Ναι ακόμα και αυτά τα ιδιαιτέρως ανεξάρτητα κατοικίδια μπορεί να το βιώσουν

Διαβάζονται τώρα!

Πώς να διαβάσετε τη διάθεση μιας γάτας

Για να μπορείτε να καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκεται

Πώς ωφελούν τα προβιοτικά την υγεία του σκύλου σου

Όλα όσα θες να ξέρεις για αυτούς τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς

Πώς να πετύχετε η γάτα σας να «κάνει τα νύχια» της εκεί που θέλετε

Ελέγχοντας το «ξύσιμο», μία από τις πιο «ενοχλητικές» συνήθειες του κατοικίδιού…

Ποια συναισθήματα μπορεί πραγματικά να βιώσει ο σκύλος σας;

Πώς αναπτύσσεται και πώς εξελίσσεται η συναισθηματική νοημοσύνη του

Δώστε στέγη στο κατοικίδιο της καρδιάς σας

και ξεκινήστε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της απέραντης αγάπης!

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ακράτεια ούρων στους σκύλους

Τι την προκαλεί, τι πρέπει να προσέξετε και πώς να την αντιμετωπίσετε;