Κηπουρική με τη γάτα σας

Πώς να δημιουργήσετε έναν κήπο φιλικό κι ασφαλή προς τις αγαπημένες σας γάτες

Κείμενο: Αγγελική Λάλου

 

Ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλη αυλή, μπορείτε να βάλετε λουλούδια στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ασφάλεια της γάτας σας.

Στην εποχή κοινωνικής απόστασης, πολλοί επανεξετάζουμε την απόλαυση των απλών και φυσικών ασχολιών όπως η κηπουρική. Φροντίστε απλώς να επιλέξετε φυτά που θα είναι ασφαλή στην περίπτωση που η γάτα θέλει να πάρει μια… γεύση.

Στην επιλογή των φυτών πρέπει να λάβετε να σκέφτονται όχι μόνο τα φυτά που μεγαλώνουν, αλλά και τα λουλούδια, καθώς πολλά λουλούδια μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα για τις γάτες. Επίσης, να θυμάστε ότι το να βάλετε απλώς τις γλάστρες ψηλά, δεν είναι σίγουρο ότι τα αγαπημένα σας κατοικίδια δεν θα καταφέρουν να τις φτάσουν, καθώς οι ορειβατικές τους ικανότητες είναι εξαιρετικές… κι η περιέργειά τους απίστευτη.

 

Αυτά τα φυτά είναι επικίνδυνα για τις γάτες

Δυστυχώς, πολλά φυτά είναι τοξικά για τις γάτες και η φυσική περιέργεια μιας γάτας μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα, καθώς είναι πιθανό να καταπιούν φυτά και λουλούδια που μεταφέρονται στο σπίτι.

Κρίνοι: Οι γάτες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο όταν πρόκειται για κατάποση αληθινών κρίνων και τα συμπτώματα είναι σοβαρά. Η κατάποση και των δύο τύπων αληθινών φυτών κρίνου (Lilium και Hemerocallis) μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά νεφρικά προβλήματα και ακόμη και θάνατο για γάτες, οπότε φροντίστε να είστε προσεκτικοί όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας. Επιπλέον, άλλα φυτά που μπορούν να αποτελέσουν σοβαρές απειλές για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας είναι τα κυκλάμινα. Μπορούν να προκαλέσουν ηπατική ανεπάρκεια σε περίπτωση κατάποσης.

Οι τουλίπες, οι υάκινθοι και άλλα φυτά βολβών θεωρούνται τοξικά για τις γάτες και μπορεί να προκαλέσουν εμετό, διάρροια και δηλητηρίαση σε περίπτωση κατάποσης. Όλα τα μέρη αυτών των φυτών περιέχουν τοξικά συστατικά.

Ο νάρκισσος είναι άλλο ένα τοξικό φυτό ελατηρίου που πρέπει να προσέχετε. Ο βολβός Daffodil είναι ιδιαίτερα τοξικός και μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, υπόταση και ακόμη και επιληπτικές κρίσεις σε γάτες εκτός από τα γαστρεντερικά προβλήματα. "

 

Ασφαλή φυτά προς τη γάτα σας

Αφρικανικές βιολέτες

Πετούνια

Μαργαρίτες

Βρομελιοειδή

Ορχιδέες

Σκυλάκια

Πόλκα

Μαράντα

Παχύφυτα

catgarden1.jpg 

Η γάτα σας δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα φυτά

Εάν θέλετε να προσθέσετε κάποιο εμπλουτισμό και ποικιλία στην ημέρα της γάτας σας, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το "γρασίδι γάτας" ή το catnip για να δημιουργήσετε έναν κήπο με παράθυρα με επίκεντρο τη γάτα. Και οι δύο πωλούνται είτε ως σπόροι είτε ως αρχικά φυτά σε κέντρα κηπουρικής και καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Όμως, ενώ το γρασίδι της γάτας είναι ασφαλές για γάτες, η κατανάλωση σχεδόν οποιουδήποτε φυτού ή λουλουδιού μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική αναστάτωση στα κατοικίδια».

Εάν δημιουργήσετε έναν κήπο με γατάκια με γρασίδι, παρακολουθήστε τη γάτα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αρρωσταίνει τρώγοντας το γρασίδι.

 

Κάντε την έρευνά σας προτού ξεκινήσετε τον φιλικό προς τα κατοικίδια κήπο σας

Εάν πρόκειται να φυτέψετε έναν κήπο, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας προτού αγοράσετε φυτά και σπόρους. Είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με τη λίστα των τοξικών φυτών και να διατηρήσετε αυτούς τους τύπους φυτών έξω από το σπίτι ή τον κήπο σας για την υγεία και την ασφάλεια του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν πρόκειται να έχετε τοξικά φυτά στον κήπο του σπιτιού σας πρέπει να δημιουργήσετε ένα φυσικό φράγμα για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά.

Σχετικά θέματα

Ποιες φυλές γάτας έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Γιατί μπορεί να έχουν όλες 9 ζωές… αλλά σε κάποιες διαρκούν περισσότερο

Γιατί η γάτα μου χάνει βάρος;

Η ακούσια απώλεια βάρους είναι συνήθως ένα σημάδι ενός υποκείμενου προβλήματος…

Χρειάζεται να κάνω μπάνιο στη γάτα μου;

Και πώς να το κάνω με τον πιο ανώδυνο κι εύκολο τρόπο για όλους

Διαβάζονται τώρα!

Ποιες φυλές γάτας έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Γιατί μπορεί να έχουν όλες 9 ζωές… αλλά σε κάποιες διαρκούν περισσότερο

Πώς να σταματήσω το κουτάβι μου από το να τρώει τα πάντα

Γιατί μπορεί να του φαίνονται όλα δελεαστικά αλλά κάποια είναι πολύ επικίνδυνα

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου και σας έχουμε 15 καλούς λόγους για να μεγαλώσετε το παιδί σας με έναν σκύλο

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και τα οφέλη είναι για όλη την οικογένεια

Πυρκαγιές και άγρια ζώα - τι να κάνουμε μετά;

Χρήσιμες συμβουλές από την ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας…

Χάθηκε-βρέθηκε: πλατφόρμα για τον εντοπισμό χαμένων σκυλιών λόγω της πυρκαγιάς

Το dog's voice αλλά και το stray.gr βοηθάνε στη διάσωση, φιλοξενία και ανεύρεση…

Γιατί τα σκυλιά τρώνε χώμα;

Αποκωδικοποιώντας μια βρώμικη συνήθεια