Γάτες για… σπίτι – δείτε τις ιδανικές φυλές για συγκατοίκηση!

Όλες οι γάτες μπορούν να γίνουν σπιτίσιες απλώς μερικές είναι πιο εύκολες…

 

Πολλές γάτες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα διαμέρισμα ή σε άλλο μικρό χώρο, αρκεί να δώσετε αρκετή προσοχή, παιχνίδι και περιβαλλοντικό εμπλουτισμό. Μερικές από τις καλύτερες φυλές γάτας για διαμερίσματα έχουν γενικά χαλαρές, προσαρμόσιμες ιδιοσυγκρασίες. Οι γάτες με χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ενέργειας τείνουν επίσης να είναι ευχαριστημένες σε μικρούς χώρους διαβίωσης, αν και οι ενεργές γάτες μπορούν να τα πάνε εξίσου καλά αν του προσφέρετε τρόπους για να εκτονώνουν την ενέργειά τους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλουτίσετε ένα μικρό σπίτι για την ψυχική και σωματική διέγερση μιας γάτας. Παρέχετε μέρη για να αναρριχηθεί και να σκαρφαλώσει η γάτα, ιδανικά κοντά σε ένα παράθυρο. Και προσφέρετε περιοχές γρατσουνίσματος κατάλληλες για γάτες και διαδραστικό χρόνο παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικά φυλής

Για διαμονή διαμερισμάτων, αναζητήστε μια φυλή γάτας που είναι γενικά ήρεμη και φιλική αλλά δεν απαιτεί υπερβολικά προσοχή. Αποφύγετε τις πολύ έξυπνες φυλές γάτας, καθώς ένας μικρός χώρος μπορεί να μην παρέχει αρκετή διανοητική διέγερση για να αισθάνονται ικανοποιημένες. Κατά συνέπεια, μπορεί να αρχίσουν να ασχολούνται με καταστροφικές συμπεριφορές.

American Shorthair

Η American Shorthair, και γενικά οι κοντότριχες γάτες, είναι ένας τύπος χαλαρής γάτας που λατρεύει να συνυπάρχει με τους ανθρώπους της. Αυτές οι γάτες μπορούν να τα πάνε καλά στα διαμερίσματα αρκεί να βρίσκεστε στο σπίτι για να καλύψουν τις κοινωνικές τους ανάγκες. Αλλά είναι επίσης καλές στο να διασκεδάζουν με παιχνίδια και να χαζεύουν έξω από τα παράθυρα.

ΥΨΟΣ: 8 έως 10 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 10 έως 15 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Αθλητική κατασκευή, κοντό, πυκνό τρίχωμα

Birman

Η γλυκιά και απαλή γάτα Βιρμανίας είναι μια στοργική γάτα που δεν απαιτεί πολύ χώρο. Αυτές οι ήρεμες γάτες θέλουν να είναι οπουδήποτε είναι οι αγαπημένοι τους άνθρωποι, καθιστώντας το μέγεθος του σπιτιού τους μη σημαντικό παράγοντα ευημερίας. Έχουν μια παιχνιδιάρικη πλευρά και ιδιαίτερα τους αρέσει να παίζουν με άλλα κατοικίδια. Ωστόσο, δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να περάσουν καλά.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 8 έως 10 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 8 έως 12 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Στρογγυλό πρόσωπο μπλε, ωοειδή μάτια. μεταξωτό παλτό

Βρετανική Shorthair

Η βρετανική κοντότριχη είναι μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη γάτα που μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα διαμέρισμα. Αυτές οι ήσυχες, χαλαρές γάτες προτιμούν συνήθως να χαλαρώνουν κοντά στους ανθρώπους τους. Αλλά μπορούν να έχουν εκρήξεις ενέργειας και να αγαπούν το διαδραστικό παιχνίδι – για ψυχική, πνευματική και σωματική δέγερση. Οι γρίφοι των τροφίμων είναι υπέροχοι για να τους διασκεδάσουν σε ένα μικρό χώρο αρκεί να μην οδηγούν σε υπερβολικό θηλασμό.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 12 έως 14 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 7 έως 17 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μεγάλο κεφάλι, στρογγυλά μάτια καλά ισορροπημένο σώμα

Βιρμανίας

Η γάτα Βιρμανίας είναι συνήθως γλυκιά και της αρέσει η αγκαλιά. Αυτές οι κοινωνικές γάτες προτιμούν τη συνεχή συντροφιά με τους ανθρώπους τους ή άλλα κατοικίδια ζώα, ώστε να μη νιώθουν μοναξιά. Είναι επίσης αρκετά αθλητικές και χρειάζονται κατασκευές ή άλλο κατοικίδιο για να ασκούνται. Αλλά όσο έχουν συνεπή προσοχή, το μέγεθος του σπιτιού τους δεν έχει σημασία.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 10 έως 12 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 6 έως 10 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Στρογγυλά, χρυσά μάτια - συμπαγές, μυώδες σώμα

Εξωτική

Η εξωτική είναι ουσιαστικά μια εκδοχή της περσικής γάτας. Όπως και οι μακρύτριχες ξαδέρφες τους, αυτές οι γάτες είναι ήρεμες και στοργικές, προτιμούν ένα ζεστό καναπέ ή βελούδινα μαξιλάρια παρά έντονη δραστηριότητα. Έχουν ένα μέτριο επίπεδο δραστηριότητας και ευτυχώς θα βγάλουν λίγη ενέργεια με παιχνίδια γάτας πριν επιστρέψουν στην αγκαλιά σας.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 10 έως 12 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 10 έως 12 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Κοντά πόδια, στρογγυλεμένο σώμα, κοντή μύτη

Μέιν Κόον

Η Maine coon είναι γνωστή ως «ευγενής γίγαντας» για την φιλόξενη, φιλική φύση του. Αυτές οι μεγάλες γάτες αγαπούν την κοινωνικοποίηση με τους ανθρώπους τους, αλλά συνήθως δεν απαιτούν προσοχή. Και τα πηγαίνουν καλά με τη διασκέδαση αρκεί να έχουν κάποια παιχνίδια και ένα παράθυρο για να κοιτάζουν έξω. Είναι επίσης συχνά πρόθυμες να περπατήσουν έξω με ένα λουρί για άσκηση και εμπλουτισμό εμπειριών.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 10 έως 16 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 10 έως 25 λίβρες

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μυϊκή κατασκευή -παχύ, βαρύ τρίχωμα

Περσική

Οι γάτες Περσίας κατανοούν την αξία της ξεκούρασης και της χαλάρωσης. Αυτές οι απαλές και γαλήνιες γάτες είναι στην ευχάριστη θέση να πέσουν σε οποιαδήποτε διαθέσιμη μαλακή επιφάνεια, ειδικά σε έναν καναπέ. Δεν ενδιαφέρονται πολύ για αναρρίχηση και άλματα, καθιστώντας τες ιδανικά για μικρά σπίτια. Και ενώ απολαμβάνουν τη συντροφιά με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, συνήθως νιώθουν ωραία να περνούν λίγο χρόνο μόνες τους.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 8 έως 10 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 7 έως 12 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μακρύ παλτό, κοντά, κοντόχοντρα πόδια μεγάλα, στρογγυλά μάτια

Ράγκντολ

H Ragdoll είναι η απόλυτη γάτα για σπίτι. Το όνομά της προέρχεται από την τάση της φυλής να χαλαρώνει και να χαλαρώνει ενώ κρατείται. Οι Ragdolls έχουν γενικά ένα μέτριο επίπεδο ενέργειας και είναι πολύ προσαρμόσιμες σε πολλές διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης. Είναι αρκετά παιχνιδιάρικες, αν και η αγαπημένη τους δραστηριότητα είναι να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους τους χαλαρώνοντας στο σπίτι.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 9 έως 11 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 8 έως 20 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μπλε μάτια; ημι-μακρυμάλλη παλτό

Russian Blue

Η Russian Blueτείνει να είναι στοργική, αλλά όχι προσκολλημένη, ικανοποιημένη να περνάει τη μέρα μόνο με το να ξεκουράζεται σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Αυτές οι γάτες δεν χρειάζονται πολύ χώρο, καθώς είναι γενικά ήσυχες και διατηρούν μέτριο επίπεδο ενέργειας. Απολαμβάνουν να παίζουν με παιχνίδια γάτας, αλλά συχνά θα τις βρείτε σκαρφαλωμένες κάπου ψηλά, να παρατηρούν τον χώρο τους.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 8 έως 10 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 8 έως 12 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μπλε γκρι τρίχωμα, πράσινα μάτια, κεφαλή σε σχήμα σφήνας

Σκωτσέζικη

Η φιλική και ήρεμη σκωτσέζικη γάτα μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων των διαμερισμάτων. Αυτές οι ήσυχες γάτες λατρεύουν να ασχολούνται με ό,τι κάνουν οι άνθρωποι τους και μια από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι να παίζουν. Οι γρίφοι φαγητού είναι καλοί για την έξυπνη, περίεργη φύση τους, ειδικά όταν δεν μπορείτε να είστε σπίτι μαζί τους.

Επισκόπηση φυλής

ΥΨΟΣ: 8 έως 10 ίντσες

ΒΑΡΟΣ: 6 έως 14 κιλά

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Στρογγυλό σώμα, μεγάλα, στρογγυλά μάτια, διπλωμένα αυτιά

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News