Προσοχή στη διατροφή, το βάρος και την παχυσαρκία των κατοικίδιων ζώων σας

Νέα έρευνα διαπίστωσε αύξηση πάνω από 100% τα τελευταία 10 χρόνια στην παχυσαρκία οικόσιτων γάτων και σκύλων

Το Banfield Pet Hospital ανέλυσε πρόσφατα τα ηλεκτρονικά του αρχεία κτηνιατρικής υγείας και δημοσίευσε μια έκθεση που αποκάλυψε αύξηση της παχυσαρκίας κατοικίδιων ζώων την τελευταία δεκαετία, με αύξηση 114% στις γάτες που διαγνώστηκαν ως υπέρβαρες ή παχύσαρκες. Η παχυσαρκία σκύλων αυξήθηκε επίσης κατά 108% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

To Banfield εξέτασε επίσης 1.000 ιδιοκτήτες υπέρβαρων ή παχύσαρκων κατοικίδιων και ανακάλυψε:

Το 93% είπε ότι αντιμετώπισε εμπόδια στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους για το κατοικίδιο ζώο του

Το 76% δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τουλάχιστον έναν κίνδυνο παχυσαρκίας κατοικίδιων ζώων

Το 61% δεν συνειδητοποίησε ότι η παχυσαρκία ενέχει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

Το 41% ​​καθυστέρησε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για να αποφύγει να μιλήσει για το βάρος του κατοικίδιου ζώου του

Κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την παχυσαρκία

  1. Νόσος ουροδόχου κύστης/ουροποιητικού συστήματος
  2. Χρόνια Νεφρική Νόσος
  3. Σακχαρώδης διαβήτης
  4. Άσθμα
  5. Ηπατική νόσος
  6. Αρθρίτιδα
  7. Υψηλή αρτηριακή πίεση
  8. Καρδιακή ανεπάρκεια
  9. Διαταραχή της χοληδόχου κύστης
  10. Ακινησία Σπονδυλικής Στήλης

Εάν το κατοικίδιό σας είναι υπέρβαρο, υπάρχει υπερβολικός λευκός λιπώδης ιστός, γνωστός και ως λευκό λίπος. Αυτά σχηματίζουν αυξημένο φορτίο στην αρθριτική άρθρωση και η υπερβολική άσκηση βάρους θα επιδεινώσει ορθοπεδικές ασθένειες όπως η ΟΑ.

Λόγω του πόνου που δημιουργείται από τις αρθριτικές αρθρώσεις, μπορεί να υπάρξει αντισταθμιστική ανακατανομή του αυξημένου φορτίου σε υγιείς ή λιγότερο προσβεβλημένες αρθρώσεις. Αυτό θα σημαίνει αυξημένο φορτίο και σε αυτές τις υγιείς αρθρώσεις, το οποίο οδηγεί σε μυϊκό πόνο και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή τους.

Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία αλλάζει το βάδισμα του σκύλου ως αντισταθμιστικό μέτρο για την ανακούφιση της πίεσης στις προσβεβλημένες αρθρώσεις. Συνήθως, τα αδύνατα σκυλιά έχουν μεγαλύτερα βήματα από τα υπέρβαρα σκυλιά τους. Οι υπέρβαροι σκύλοι κάνουν περίπου 8% μικρότερους βηματισμούς από τους σκύλους ιδανικού βάρους. Αυτό συχνά οδηγεί σε μυϊκή καταπόνηση από μη φυσιολογική φόρτιση.

Η παχυσαρκία είναι ένα σύνθετο πρόβλημα υγείας που συνήθως παρατηρείται και παραβλέπεται στις οικόσιτες γάτες. Ενώ οι παχουλές γάτες είναι τόσο αξιολάτρευτες, η παχυσαρκία συνδέεται συχνά με μια σειρά προβλημάτων υγείας, όλα με τη δυνατότητα να βλάψουν την ποιότητα και τη διάρκεια της ζωής της γάτας σας.

Προσαρμόστε τη διατροφή της γάτας και του σκύλου σας στις διατροφικές της ανάγκες, εξασφαλίστε επαρκή σωματική δραστηριότητα και κρατήστε τη μικρή σας συντροφιά υγιή και χαρούμενη για πολλά χρόνια ακόμα. Νιάου!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News