Σπιτικές-φυσικές θεραπείες για να απαλλάξετε από ψύλλους τον σκύλο σας

Για να απαλλαγείτε ή για να προλάβετε τους ψύλλους, εδώ θα βρείτε μερικούς φυσικούς τρόπους

Εάν ο σκύλος σας ξύνεται και νομίζετε ότι σχετίζεται με ψύλλους, υπάρχουν πολλές θεραπείες για τους ψύλλους στο σπίτι για να διαλέξετε. Είτε ψάχνετε για ένα σπιτικό κολάρο, χτένα, ντιπ, τρίψιμο ή κάτι άλλο, έχουμε πολλούς τρόπους για να περιποιηθείτε τους ψύλλους σε σκύλους χωρίς τη χρήση χημικών.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ SPRAY ΨΥΛΛΩΝ

Μερικά αιθέρια έλαια συνιστούν εξαιρετικές θεραπείες για ψύλλους για σκύλους. Η κιτρονέλα, ο ευκάλυπτος, η μέντα, το δέντρο τσαγιού και το δεντρολίβανο θα απωθήσουν φυσικά τους ψύλλους. Σε ένα μπουκάλι σπρέι, αραιώστε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που έχετε επιλέξει σε 300 ml-400 ml νερό και ψεκάστε απευθείας στο τρίχωμα του σκύλου σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το έλαιο τεϊόδεντρου, μπορεί να είναι πολύ τοξικά για τα κατοικίδια, εκτός εάν αραιωθούν κατάλληλα (0,1%-1%). Μην εφαρμόζετε ένα σπιτικό διάλυμα αιθέριου ελαίου στο κατοικίδιο ζώο σας μέχρι να επιβεβαιώσετε την ασφάλειά του και να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας.

SPRAY ΜΗΛΟΞΙΔΟΥ

Το μηλόξυδο είναι ότι είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των ψύλλων σε σκύλους με φυσικό τρόπο εξισορροπώντας τα επίπεδα pH του σκύλου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που είναι βέλτιστο για την υγεία του σκύλου σας αλλά μη βιώσιμο για τους ψύλλους. Αραιώστε έξι φλιτζάνια μηλόξυδο με τέσσερα φλιτζάνια νερό, προσθέστε λίγο θαλασσινό αλάτι και μετά ψεκάστε απευθείας στο τρίχωμα του σκύλου σας. Φροντίστε να αποφύγετε τα μάτια του σκύλου σας.

ΛΕΜΟΝΟΛΟΥΤΡΟ

Αυτό το λουτρό λεμονιού είναι απλό στην παρασκευή του και θα κρατήσει το κατοικίδιό σας να μυρίζει φρεσκάδα ​​και αισθητά απαλλαγμένο από ψύλλους. Απλώς αραιώστε μισό φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε δύο φλιτζάνια νερό και, στη συνέχεια, προσθέστε μια δόση από το κανονικό σας φιλικό προς τα κατοικίδια σαπούνι ή σαμπουάν για έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης των ψύλλων σε σκύλους.

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ

Οποιοδήποτε φιλικό προς τα κατοικίδια σαμπουάν που παράγει αφρό θα σκοτώσει φυσικά τους υπάρχοντες ψύλλους. Όταν επιλέγετε θεραπείες για ψύλλους, το φυσικό είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, γι' αυτό επιλέξτε ένα βιολογικό σαμπουάν για κατοικίδια χωρίς πρόσθετα χημικά. Μόλις ο σκύλος σας έχει αφρό επαρκώς, αφήστε το σαμπουάν να δράσει για μερικά μόνο λεπτά ενώ κάνει τη δουλειά του. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σκοτώσετε τους υπάρχοντες ψύλλους πριν προχωρήσετε σε θεραπείες πρόληψης ψύλλων.

ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ

Αν ο σκύλος σας απολαμβάνει να παίζει στο νερό, αυτή η βουτιά με δεντρολίβανο θα φαίνεται σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι παρά σαν θεραπεία ψύλλων. Βάλτε τα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου σε βραστό νερό, στη συνέχεια στραγγίστε το μείγμα και αραιώστε το καλά σε ζεστό νερό. Όταν το νερό φτάσει σε μια άνετη θερμοκρασία, ρίξτε το μείγμα πάνω στον σκύλο σας και αφήστε τον να στεγνώσει φυσικά.

ΛΑΔΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ NEEM

Το έλαιο neem είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό και μια από τις λιγότερο γνωστές θεραπείες ψύλλων. Εάν μπορείτε να πάρετε αυτό το λάδι, εγγενές στη Βιρμανία, τη Σρι Λάνκα και μέρη της Ινδίας, μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στο τρίχωμα του σκύλου σας, να το προσθέσετε στο κανονικό φυσικό σαμπουάν για σκύλους ή να το αραιώσετε καλά για να φτιάξετε το δικό σας σπρέι ψύλλων .

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ

Αντικαθιστώντας το συνηθισμένο σας σαμπουάν για σκύλους με βιολογικά σαπούνια, όπως βιολογικό σαπούνι μέντας ή βιολογικό σαπούνι τριαντάφυλλου, μπορείτε να πλύνετε τον σκύλο σας κανονικά και να αποκτήσετε έναν σκύλο χωρίς ψύλλους και υπέροχο άρωμα στο τέλος του.

SPRAY ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Εάν είστε εξοικειωμένοι με την αρωματοθεραπεία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια παρτίδα αρωματοθεραπείας που όχι μόνο θα αντιμετωπίσει την προσβολή από ψύλλους αλλά και θα αποτρέψει μελλοντικά περιστατικά, ενώ θα λειτουργεί ως φυσική ασπίδα για τον σκύλο σας. Δοκιμάστε το έλαιο γλυκού αμυγδάλου ως λάδι βάσης και προσθέστε σταγόνες έλαιο κέδρου Atlas, έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού, έλαιο γερανιού, δαφνέλαιο, λάδι από κοινό μύρο και λάδι λεβάντας.

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει το λάδι καρύδας; Το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους κατά τη θεραπεία των ψύλλων. Τρίψτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας απευθείας στο τρίχωμα του σκύλου σας όχι μόνο θα απωθήσει τους ψύλλους αλλά θα κάνει το τρίχωμα να γυαλίζει και θα μειώσει την οσμή του σώματος. Εάν προστεθεί στην κανονική τροφή του σκύλου σας, το λάδι καρύδας μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη θεραπεία των εντερικών παρασίτων λόγω των αντιβακτηριακών, αντιμυκητιασικών και αντιιικών ιδιοτήτων του.

ΚΟΛΑΡΟ ΨΥΛΛΟΥ ΛΕΒΑΝΤΑΣ Ή ΚΕΔΡΟΥ

Ένα σπιτικό κολάρο ψύλλων είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διατηρείτε σταθερή την προστασία του σκύλου σας από τους ψύλλους χωρίς να χρειάζεται να τον ψεκάζετε ή να τρίβετε με το μείγμα. Είτε αγοράστε είτε φτιάξτε ένα απλό κολάρο ή μπαντάνα, στη συνέχεια αραιώστε μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας ή ελαίου κέδρου σε νερό και απλώστε το απευθείας στο κολάρο ή στην μπαντάνα.

ΚΟΛΑΡΟ ΜΕ ΒΟΤΚΑ

Ποιος ήξερε ότι η βότκα ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των ψύλλων σε σκύλους; Αγοράστε ή φτιάξτε ένα απλό κολάρο για σκύλους, στη συνέχεια μουλιάστε το σε ένα κουταλάκι του γλυκού βότκα χωρίς γεύση και αφήστε το να στεγνώσει. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας για να φτιάξετε ένα αρωματικό κολάρο, διαφορετικά μόνο η χρήση της βότκας είναι μια καλή εναλλακτική για σκύλους που δεν τους αρέσει το άρωμα των αιθέριων ελαίων.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News