Βόλτα με τον σκύλο στο κρύο: Ντυθείτε ζεστά και οι δύο!

 Τι κι αν οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο τετράποδος φίλος σου θέλει να πάρει κι αυτός τον αέρα του – και οι ανάγκες του δεν αλλάζουν, χειμώνα καλοκαίρι.

Η ζωή με έναν σκύλο είναι πάντα δραστήρια και λίγο κρύο δεν θα μπορούσε ποτέ να σας περιορίσει! Ένας χειμερινός περίπατος, ωστόσο, αν και είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης και για τους δυο σας, σας εκθέτει αναγκαστικά στα στοιχεία της φύσης: χαμηλές θερμοκρασίες, ψυχρό αέρα και συχνά βροχή ή χιόνι. Αν δεν είστε προσεκτικοί, τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν τόσο για τη δική σου υγεία όσο και για την υγεία του αγαπημένου σου τετράποδου συντρόφου δεν είναι λίγα. Για να αποφύγετε, λοιπόν, και οι δύο την ταλαιπωρία, καλύτερα να πάρετε τα μέτρα σας από νωρίς. Με άλλα λόγια, ντυθείτε ζεστά! Δες παρακάτω ποια είδη θα σας κρατήσουν και τους δύο ζεστούς σε όλες τις χειμερινές σας βόλτες.

Πρώτη γραμμή άμυνας

Στις βόλτες του χειμώνα, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι… τα φούτερ. Μπορεί να επιλέξεις να τα φορέσεις ως μια από τις «στρώσεις» ενός χειμωνιάτικου outfit με την τεχνική του layering, είτε μόνα τους ή και πάνω από το αγαπημένο σου T-shirt ή πουκάμισο τις ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα που η θερμοκρασία το επιτρέπει. Όπως και αν οργανώσεις το ντύσιμό σου, τα ζεστά ανδρικά αλλά και γυναικεία φούτερ αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για να νιώθεις άνετα στη βόλτα με το τετράποδό σου – το οποίο μπορεί να επωφεληθεί κι εκείνο από το δικό του ρουχαλάκι! Όταν οι θερμοκρασίες είναι μεν χαμηλές αλλά δεν επικρατεί… πολικό ψύχος, ένα αντίστοιχο ένδυμα σε μορφή φούτερ είναι αρκετό για να κρατήσει το σκυλάκι σου ζεστό και ασφαλές. Το σημαντικότερο όταν επιλέγεις ένα τέτοιο ρούχο είναι να φροντίσεις να έχει το κατάλληλο μέγεθος που θα αγκαλιάσει το σκυλάκι σου, χωρίς να περιορίζει τις κινήσεις του.

Πανωφόρι: η δεύτερη γούνα σας

Αν πιστεύεις πως το τρίχωμα του σκύλου σου είναι αρκετή για να τον κρατήσει ζεστό σε έναν χειμωνιάτικο περίπατο κάνεις λάθος! Το σκυλάκι σου έχει κι αυτό ανάγκη από ένα πανωφόρι τους κρύους μήνες τους χειμώνα, το οποίο θα διαθέτει την κατάλληλη μόνωση ώστε να διατηρήσει τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματός του. Φρόντισε το μπουφάν που θα του διαλέξεις, πέρα από αδιάβροχο και αντιανεμικό, να είναι κατασκευασμένο από ένα ύφασμα που θα επιτρέπει στο δέρμα του να «αναπνέει», για να αποφύγεις το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης. Τα είδη αυτά θα τα βρεις σε διάφορα σχέδια και χρώματα, καλύτερα όμως να εστιάσεις στη λειτουργικότητα παρά στην εμφάνιση. Φυσικά, δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε πόσο σημαντικό είναι το δικό σου πανωφόρι για να κρατηθείς ζεστός. Για να το επιλέξεις, οι παραπάνω βασικές αρχές ισχύουν λίγο πολύ και για εσένα – χωρίς να σημαίνει ότι χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι από το στυλ σου υπέρ της λειτουργικότητας. Από ένα casual μπουφάν σε στυλ bomber ή biker ή ένα μακρύ puffer jacket, μέχρι το ζεστό μάλλινο παλτό σου οι επιλογές χειμερινές βόλτες με στυλ είναι άφθονες.

 Ζεστοί σε κάθε βήμα

 Τα κατάλληλα παπούτσια είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας χειμερινής ενδυμασίας, τόσο για εσένα, όσο και για το σκύλο σου. Κρατώντας τα πέλματά σου ζεστά εξασφαλίζεις τη βέλτιστη κυκλοφορία του αίματος, προστατεύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Είναι σημαντικό τα χειμερινά σου υποδήματα να κρατούν τα πόδια σου όχι μόνο ζεστά αλλά και στεγνά. Προτίμησε, λοιπόν, να επενδύσεις σε ποιοτικά, αδιάβροχα παπούτσια, όπως μπότες με επένδυση ή γαλότσες με καλή μόνωση για να περπατάς άνετα ακόμη και στο χιόνι. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο τα χειμερινά παπούτσια είναι σημαντικά, είναι ότι προσφέρουν σταθερότητα, προστατεύοντάς σε από πτώσεις και γλιστρήματα αν υπάρχει πάγος, νερό ή χιόνι στο οδόστρωμα. Φαντάσου τώρα να χρειαζόταν να περπατήσεις με γυμνά πέλματα στο παγωμένο πεζοδρόμιο. Όχι πολύ ευχάριστη σκέψη, σωστά; Οι ευαίσθητες πατούσες του σκύλου σου έχουν ανάγκη από προστασία – όπως ακριβώς και οι δικές σου! Τα παραπάνω ισχύουν, λοιπόν, και για το αγαπημένο σου τετράποδο. Γι’ αυτό προστάτεψε τις πατούσες του από τον πάγο, το κρύο και τα γλιστρήματα με ειδικά μποτάκια.

Δεν χρειάζεται να αφήνεις το κρύο να σας τρομάζει. Απλά ντύσου ζεστά και απόλαυσε τις χειμερινές σου βόλτες με την καλύτερη παρέα!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News