Πώς να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό απολαμβάνοντας τη συμβίωση με τα κατοικίδιά σας

Εύκολες συμβουλές για καθαρό σπίτι για εσάς και τα αγαπημένα σας τετράποδα

Αν και τα κατοικίδιά μας μπορεί να είναι φανταστική παρέα, μπορεί επίσης να κουβαλάνε περίεργες μυρωδιές και να μεταφέρουν μικρόβια και παράσιτα όπως ψύλλους. Μπάλες από τρίχες κατοικίδιων ζώων, λεκέδες ούρων στο χαλί, βρωμιές, που μπαίνουν στα πιο ασυνήθιστα μέρη είναι όλα προβλήματα με τα οποία παλεύουν τακτικά πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει να έχετε ένα κατοικίδιο ζώο. Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας και το σπίτι σας παραμένουν φρέσκα και καθαρά.

Τακτική περιποίηση και καθαριότητα

Η τακτική περιποίηση δεν θα αποτρέψει εντελώς τις τρίχες, αλλά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά και επίσης βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς τριχώματος και δέρματος στο κατοικίδιό σας. Υπάρχουν πολλά προϊόντα, όπως ρολά με χνούδι και λαστιχένιες βούρτσες, που μπορούν να είναι χρήσιμα για την αφαίρεση τρίχας από ταπετσαρίες, ρούχα και άλλα μαλακά έπιπλα. Τίποτα ωστόσο δεν αντικαθιστά μια αποτελεσματική σκούπα. Στα καταστήματα Κωτσόβολος όσο και στο ηλεκτρονικό του κατάστημα, θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από ηλεκτρικές σκούπες, έτοιμες να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη καθαριότητας. 

Όλα όσα ψάχνετε σε έναν ιδανικό σύμμαχο καθαριότητας τα διαθέτει στο μάξιμουμ η ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα της σειράς Philips 7000 που έχει μεγάλη ισχύ αναρρόφησης. Με την τεχνολογία PowerCyclone 8 και το ακροφύσιο TriActive + με 3 βελτιστοποιημένες διαδικασίες καθαρισμού σε μία συσκευή προσφέρει εξαιρετικό καθαρισμό χωρίς κόπο. Ενώ εξίσου αποτελεσματική, η σκούπα Philips PowerPro Compact απορροφά τη σκόνη και φιλτράρει το 99.9% για καθαρά δάπεδα και φρέσκο αέρα. Η ισχυρή κυκλωνική δράση και η προηγμένη σχεδίαση καθαρίζει τη βρωμιά και τοποθετεί τη σκόνη σε τέτοιο σημείο για πλήρη έλεγχο ακόμη και κατά το άδειασμα. Δύο ασυναγώνιστοι βοηθοί για να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας, για ένα σπίτι όπου θα απολαμβάνετε τα ζωάκια σας χωρίς να ανησυχείτε για την καθαριότητα και τις τρίχες...

 

skoupa-a

Πώς να απαλλαγείτε από τις τρίχες

Εάν έχετε έναν σκύλο, μια γάτα, που αφήνει ίχνη παντού από το τρίχωμά του, αυτό είναι πιθανό να είναι το μεγαλύτερο και πιο απογοητευτικό έργο σας. Οι τρίχες μπορούν να κολλήσουν και να χωθούν παντού και μετά να τις βρίσκετε οπουδήποτε, από τα ρούχα, τα έπιπλα, μέχρι σε κάθε σημείο του σπιτιού σας. 

Η ηλεκτρική σας σκούπα πρέπει να μπορεί να μαζεύει αποτελεσματικά τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων σας. Θα πρέπει να έχει ισχυρή αναρρόφηση, να λειτουργεί καλά σε όλες τις επιφάνειες και να μην βουλώνει εύκολα από την υπερβολική χρήση. Θέλετε ένα με καλό φίλτρο που αδειάζει εύκολα. Πρέπει να μπαίνει σε όλους τους δυσπρόσιτους χώρους, να έχει εργαλεία για χρήση στην ταπετσαρία και, ιδανικά, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο για να ελαχιστοποιηθεί το άγχος για το κατοικίδιο ζώο σας. Να είναι εύκολη στη μεταφορά, βολική στο να την χρησιμοποιείτε συχνά, να είναι αποτελεσματική για να σας γλιτώνει χρόνο και κόπο, αλλά και να κάνει οικονομία στην ενέργεια.

 

skoupa-b

Τακτικό καθάρισμα κλινοσκεπασμάτων και επίπλων

Είτε πρόκειται για το πλύσιμο του κρεβατιού του σκύλου ή της γάτας σας, είτε για τον καθαρισμό των αξεσουάρ τους, είναι σημαντικό να τηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού. Τα βρώμικα κρεβατάκια μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δύσοσμο σπίτι, δυσφορία για το κατοικίδιο ζώο σας και συσσώρευση μικροβίων και βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ασθένεια ή μόλυνση.

Εάν η γάτα σας χρησιμοποιεί κουτί απορριμμάτων, θα πρέπει επίσης να καθαρίζεται τακτικά και η ποιότητα της άμμου που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Ένα κουτί απορριμμάτων με κουκούλα θα βοηθήσει επίσης στον περιορισμό των ατυχημάτων και των οσμών, καθώς και στο να προσφέρει στο κατοικίδιό σας περισσότερη ιδιωτικότητα. Το ξύδι μπορεί να είναι εξαιρετικό για τη διάλυση τυχόν οσμών που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Μην ξεχνάτε επίσης τα μπολ και τα παιχνίδια. Αυτά μπορεί να φιλοξενούν μικρόβια εάν δεν καθαρίζονται τακτικά.

katharo-spiti-b

 

 

Επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα καθαρισμού και φρεσκαρίσματος αέρα

Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα καθαρισμού που έχετε επιλέξει είναι ασφαλή για χρήση γύρω από το κατοικίδιό σας. Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες και να κάνετε την έρευνά σας. Αποφύγετε ισχυρά, καυστικά προϊόντα όπως η χλωρίνη. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να φτιάχνουν τα προϊόντα καθαρισμού τους. Αυτό μπορεί να είναι πιο οικονομικό, πιο φιλικό προς το περιβάλλον και σας επιτρέπει να αποφύγετε τη χρήση σκληρών ή προβληματικών συστατικών. Απλώς φροντίστε να λάβετε έγκριση από τον κτηνίατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε φυσικές λύσεις DIY.

Οι διαχυτές αιθέριων ελαίων είναι δημοφιλείς για χρήση για το φρεσκάρισμα του σπιτιού, αλλά ορισμένα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι επικίνδυνα για χρήση γύρω από οποιοδήποτε ζώο (οι γάτες και τα πουλιά είναι μόνο μερικά ζώα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτά) και πιθανότατα θα είναι καλύτερο να τα βρείτε μια εναλλακτική λύση συνολικά.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News