5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί…

Πώς να ανατρέψετε πιθανά αρνητικά συναισθήματα του σκύλου σας προς εσάς

Τα σκυλιά υποτίθεται ότι είναι οι καλύτεροί μας φίλοι, αλλά μήπως έχετε σκύλο που δεν σας συμπαθεί; Αυτή η κατάρρευση στη σχέση μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη μπορεί να είναι αγχωτική για όλους. Πώς θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας δεν τρέφει για εσάς τα πιο θετικά συναισθήματα; Η γλώσσα του σώματος του σκύλου σας είναι μια σαφής ένδειξη του πώς νιώθει για εσάς αυτή τη στιγμή.

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί

Σκληρή γλώσσα του σώματος. Τα σκυλιά χρησιμοποιούν το σώμα τους για να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τους ανθρώπους. Ένα από τα πρώτα σημάδια ότι ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί ή νιώθει άβολα όταν βρίσκεται κοντά σας είναι η άκαμπτη ή άβολη γλώσσα του σώματος. Αυτό περιλαμβάνει τα μάτια της «φάλαινας» - το ασπράδι των ματιών τους είναι ορατό - όταν πλησιάζετε, μαγκωμένη ουρά ή σκύβει ή απομακρύνετε από εσάς.

Αποφεύγει την επαφή μαζί σας. Εάν ο σκύλος σας αποφεύγει να περνά χρόνο κοντά σας, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου παιχνιδιού, τότε μπορεί να μην σας συμπαθεί. Σημείωση: Τα σκυλιά έχουν προσωπικές προτιμήσεις για το πώς δείχνουν προσοχή και δεν τρελαίνονται όλα τα σκυλιά για χάδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους αρέσουν οι άνθρωποι τους – μπορεί απλώς να προτιμούν να παίζουν ή να κάνουν κάτι πιο δραστήριο από το να χαλαρώνουν.

Διστάζει ή αρνείται να πάρει λιχουδιές από τα χέρια σας. Εάν ο σκύλος σας αισθάνεται άβολα να πάρει φαγητό ή λιχουδιές από το χέρι σας, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι δεν αισθάνεται άνετα να βρίσκεται κοντά σας.

Γρυλίζει, σας σφίγγει ή σας δαγκώνει. Αυτός είναι ο πιο ξεκάθαρος τρόπος με τον οποίο ο σκύλος σας μπορεί να επικοινωνήσει ότι δεν σας συμπαθεί ή ότι δεν του αρέσουν οι συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους αλληλεπιδράτε μαζί του εκείνη τη στιγμή.

Εμφάνιση σημαδιών άγχους. Τα σημάδια του άγχους περιλαμβάνουν το χασμουρητό (όταν δεν είναι κουρασμένο) και το γλείψιμο των χειλιών και το λαχάνιασμα (όταν δεν είναι ζεστά). Ο σκύλος σας μπορεί να σας λέει ότι νιώθει νευρικότητα ή άβολα που είναι κοντά σας ή με τον τρόπο που αλληλεπιδράτε μαζί του.

dogssig

Γιατί ο σκύλος μου δεν με συμπαθεί;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας μπορεί να μην σας συμπαθεί ή να μην του αρέσει ο τρόπος που αλληλεπιδράτε μαζί του. Αυτά περιλαμβάνουν:

Δεν ικανοποιείτε τις ανάγκες του. Μπορεί να μην παίζετε αρκετά μαζί του.

Κάποιος μπορεί να κακομεταχειρίστηκε τον σκύλο σας στο παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δυσκολεύεται να δημιουργήσει σχέσεις και δεσμούς με ανθρώπους.

Μερικοί σκύλοι είναι επιφυλακτικοί με τους νέους ανθρώπους, οπότε αν ο σκύλος σας μόλις πρόσφατα μπήκε στο σπίτι σας, είναι πιθανό απλώς να μην σας έχει συνηθίσει ακόμα.

Τα σκυλιά ευδοκιμούν με τη ρουτίνα και την προβλέψιμη συμπεριφορά. Εάν συμπεριφέρεστε απρόβλεπτα γύρω από το σκυλί σας, μπορεί να δυσκολευτεί να σας εμπιστευτεί και να συνδεθεί μαζί σας.

Τα σκυλιά δυσκολεύονται ιδιαίτερα όταν οι ιδιοκτήτες δεν σέβονται τον προσωπικό τους χώρο, αναγκάζοντάς τους σε αλληλεπιδράσεις όπως αγκαλιές και τρυφερότητες όταν δεν αισθάνονται άνετα.

Βελτιώστε τη σχέση σας με τον σκύλο σας

Είναι πιθανό να αλλάξετε το πώς νιώθει ο σκύλος σας για εσάς. Όπως κάθε άλλη σχέση στη ζωή σας, έτσι και η οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης με τον σκύλο σας απαιτεί δουλειά. Ξεκινήστε με σεβασμό στον χώρο του σκύλου σας και μην πιέζοντας τις αλληλεπιδράσεις. Αυτό θα κάνει τον σκύλο σας να αισθάνεται ασφαλής και να πιστεύει ότι δεν θα κάνετε πράγματα που τον βλάπτουν ή τον αναστατώνουν. Δώστε προτεραιότητα στο να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο σας, κάνοντας πράγματα που του αρέσουν. Αν νομίζετε ότι ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί, μην το πάρετε προσωπικά. Αντίθετα, αναγνωρίστε ότι αυτή είναι μια νέα ευκαιρία για εσάς να βρείτε άλλους τρόπους για να συνδεθείτε με τον σκύλο σας.

Εάν δυσκολεύεστε με τη σχέση σας με τον σκύλο σας, συνεργαστείτε με έναν εκπαιδευτή σκύλων στην περιοχή σας που χρησιμοποιεί θετικές προσεγγίσεις ενίσχυσης και οικοδόμησης σχέσεων. Ένας εκπαιδευτής θα αξιολογήσει τις αλληλεπιδράσεις του σκύλου σας μαζί σας και θα βοηθήσει στη βελτίωση των τρόπων επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον σκύλο σας. Η εκπαίδευση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος όχι μόνο να αυξήσετε τη θετική επικοινωνία μεταξύ εσάς και του σκύλου σας, αλλά και να κάνετε τον σκύλο σας να σας συμπαθήσει περισσότερο.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News