3 λόγοι για να βάλετε μικροτσίπ στον σκύλο σας άμεσα

Το μικροτσίπ μπορεί ενδεχομένως να σώσει τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας, οπότε γιατί να περιμένετε;

Τι είναι ένα μικροτσίπ σκύλου και πώς λειτουργούν; Ένα μικροτσίπ σκύλου είναι ένα μικροσκοπικό κομμάτι τεχνολογίας –περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού– που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα ενός σκύλου, συνήθως ανάμεσα στις ωμοπλάτες ενός σκύλου.

Αυτά τα μικροτσίπ κωδικοποιούνται με έναν μοναδικό αριθμό που καταγράφεται στη βάση δεδομένων του κατασκευαστή. Κάθε κατασκευαστής θα έχει έναν ιστότοπο όπου μπορείτε να επισυνάψετε τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας σας –όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και email– στον αριθμό μικροτσίπ.

Πώς λειτουργούν λοιπόν τα μικροτσίπ για σκύλους; Όλα τα κτηνιατρικά γραφεία και τα καταφύγια διαθέτουν συσκευή ανάγνωσης μικροτσίπ και απλώς κουνώντας τον αναγνώστη πάνω από το μικροτσίπ, ένας επαγγελματίας υγείας ζώων μπορεί να διαβάσει μη επεμβατικά τον αριθμό μικροτσίπ ενός σκύλου.

Στη συνέχεια, μπορούν να το εκτελέσουν μέσω μιας βάσης δεδομένων αναζήτησης, όπου –εφόσον έχετε εγγραφεί– θα εμφανίζονται οι πληροφορίες σας.

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργούν τα μικροτσίπ, ακολουθούν τρεις σπουδαίοι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να διστάσετε να κάνετε μικροτσίπ στο σκύλο σας.

Τα μικροτσίπ σκυλιών σώζουν ζωές

Στην ατυχή περίπτωση που ο σκύλος σας αποχωριστεί ποτέ από εσάς, ένα μικροτσίπ σκύλου θα διασφαλίσει ότι το κουτάβι σας μπορεί να αναγνωριστεί και να σας επιστραφεί το συντομότερο δυνατό.

Εάν ο σκύλος σας χαθεί, κλαπεί ή καταλήξει σε ένα καταφύγιο, θα έχει μια μόνιμη μορφή ταυτοποίησης που θα διασφαλίζει ότι θα μπορέσει να βρει τον δρόμο του πίσω σε εσάς. Απλώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις πληροφορίες σας ενημερωμένες στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Τα «αδέσποτα» σκυλιά που δεν έχουν μικροτσίπ κινδυνεύουν από ευθανασία σε καταφύγια θανάτωσης, επομένως το μικροτσίπ του σκύλου σας και η ενημέρωση των πληροφοριών στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα μπορούσε κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή του σκύλου σας.

Η εμφύτευση ενός μικροτσίπ είναι γρήγορη και εύκολη

Το μικροτσίπ των σκύλων είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα και μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια ενός κτηνιατρικού ραντεβού.

Μετά τον καθαρισμό του σημείου της ένεσης με οινόπνευμα, ένα μικροτσίπ εγχέεται με βελόνα, όπως ακριβώς ο εμβολιασμός. Μερικοί σκύλοι δεν παρατηρούν ή δεν αντιδρούν στην ένεση, άλλα σκυλιά μπορεί να κλαψουρίζουν και να πηδούν ως απάντηση στην ένεση.

Εάν γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας μπορεί να κλάψει λίγο, τότε μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας ψυχικά και συναισθηματικά για να είστε ήρεμοι, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Οι επαγγελματίες κτηνίατροι εκτιμούν τους χαλαρούς πελάτες και θα τελειώσει πριν το καταλάβετε!

Τα σκυλιά που αποσπώνται από λιχουδιές μπορεί να μην παρατηρήσουν καθόλου την ένεση! Μπορείτε να φέρετε μερικές νόστιμες λιχουδιές για να αποσπάσετε την προσοχή του σκύλου σας ή να ρωτήσετε το κτηνιατρικό προσωπικό εάν έχει λιχουδιές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μετά την εμφύτευση, τα μικροτσίπ δεν θεωρούνται επώδυνα και έχουν πολύ χαμηλή συχνότητα παρενεργειών. Τα μικροτσίπ συνήθως δεν γίνονται αισθητά κάτω από το δέρμα, εκτός εάν ο σκύλος σας είναι πολύ μικρόσωμος ή πολύ λεπτό δέρμα.

Το μικροτσίπ ενός σκύλου είναι φθηνό

Πόσο αξίζει η ψυχική σου ηρεμία; Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να αγοράσετε λίγη ησυχία για τον σκύλο σας για 30-60 ευρώ.

Τα μικροτσίπ σκύλου είναι εγγυημένα ότι λειτουργούν για όλη τη ζωή του κατοικίδιου ζώου και δεν απαιτούν μπαταρίες ή συντήρηση, εκτός από την ενημέρωση των στοιχείων σας στο ηλεκτρονικό μητρώο εάν μετακινήσετε ή αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Κάθε γονέας σκύλου αξίζει την ηρεμία που συνοδεύει το μικροτσίπ. Μην καθυστερείτε - κάντε τσιπ στο κατοικίδιό σας σήμερα!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News