Ποιες ράτσες είναι πιο ασφαλείς για το παιδί σου;

Πριν υποκύψεις στα θερμά παρακαλετά του μικρού σου, μάθε ποια σκυλιά είναι ιδανικά να μεγαλώσουν μαζί του.

Πήρες (επιτέλους) την απόφαση να χαρίσεις στο παιδί σου ένα κατοίκιδιο φίλο. Πριν προχωρήσεις στην επιλογή του με μοναδική κριτήριο το μέγεθος και την όψη του, μάθε ποιες ράτσες είναι οι καταλληλότερες για να μια αρμονική και ασφαλή συμβίωση, ποιες δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή στην κακομεταχείριση των παιδιών και ποιες είναι προτιμότερο να αποφύγεις.

Οι ιδανικές ράτσες…

Μπασέ: Το κοντοπόδαρο και χαριτωμένο «λουκάνικο» με τα αυτιά που αγγίζουν τα πάτωμα είναι εξαιρετικά για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Κανίς: Πρόκειται για μια ράτσα εξαιρετικά έξυπνη και φιλική η οποία μάλιστα λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά. Ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο, το κανίς αποζητά την εκτόνωση μέσα από το τρέξιμο και άλλες φυσικές δραστηριότητες. Μοναδική εξαίρεση, το κανίς-γκριφόν ο οποίο είναι γνωστό για τα «απρόβλεπτα» ξεσπάσματά του.
Λαμπραντόρ και γκόλντεν ριτρίβερ: Είναι ιδιαίτερα έξυπνα, ενώ λατρεύουν την αθρώπινη παρουσία και ειδικά την παιδική.
Παγκ:  Είναι μικρόσωμοι, αξιαγάπητοι και έχουν σταθερό χαρακτήρα και μπόλικη όρεξη για παιχνίδι.
 

…κι αυτές που είναι προτιμότερο να αποφύγεις

Κάποιες ράτσες έχουν χαμηλή ανοχή απέναντι στην ενέργεια των μικρών παιδιών. Ποιες είναι αυτές; Τα σαρ πέι, τα ακίτα, τα τσόου τσόου, τα ντασχάουντ, τα Δαλματίας, το ντάσχάουντ, τα μικρόσωμα τεριέ (π.χ. γιορκσάιρ, φοξ τεριέ), τα τσιουάουα, ο μεγάλος Δανός και ο ελληνικός ποιμενικός.
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News