Αυτές οι 4 συνήθειές σου «την σπάνε» αφάνταστα στο σκύλο σου

Μπορεί να σου είναι προσφιλείς – για το αγαπημένο σου τετράποδο όμως δεν είναι καθόλου.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Είμαστε βέβαιοι ότι νιώθεις ότι επικοινωνείς απόλυτα με το κατοίκιδιό σου αλλά δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι αυτό νιώθει το ίδιο.  Ακριβώς δε επειδή δε μπορεί να σου μιλήσει στη… γλώσσα σου, το ζωάκι σου προσπαθεί να σου δείξει  τι θέλει και τι νιώθει μέσα από τη συμπεριφορά του. Πρόσφατα μάλιστα, οι ειδικοί του φιλοζωικού οργανισμού Camp Bow Wow μελέτησαν 100 σκύλους και γάτες με στόχο να χαρτογραφήσουν τη συμπεριφορά τους. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έμειναν εκεί: αντίθετα προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν τα –κυριολεκτικά– ανείπωτα συναισθήματά τους. Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξε η μελέτη τους; Πολύ απλά ότι οι ακόλουθες 4 συνήθειές σου τσιτώνουν τα νεύρα του αγαπημένου σου τετράποδου.

#1. Το αγκαλιάζεις. Εσύ το κάνεις γιατί σε ηρεμεί και σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, εκείνο όμως «πνίγεται» από την αγάπη σου – κι αυτό γιατί νιώθει εγκλωβισμένο. Αν λοιπόν κάθε φορά που βάζεις τα χέρια σου γύρω του το βλέπεις να τσιτώνει είναι γιατί πολύ απλά φοβάται ότι θα «φυλακίσεις» σε αυτά.

#2. Το ξυπνάς απότομα. Ας είμαστε ειλικρινείς: ούτε σε εσένα αρέσει ο ενοχλητικός και κοφτός ήχος του ξυπνητηριού σου –γιατί λοιπόν να αρέσει στο κατοικίδιό σου; Αν έχεις γάτα, είσαι μάλλον πιο τυχερός μιας και είναι πιο ανεκτικές στο αιφνίδιο ξύπνημα. Οι σκύλοι, ωστόσο, τρομάζουν και εκνευρίζονται απίστευτα από την εν λόγω συνήθειά μιας και συνηθίζουν να κοιμούνται βαριά, υποστηρίζουν οι ειδικοί του Camp Bow Wow.

#3. Του αλλάζεις το πρόγραμμα. Οι σκύλοι εκτιμούν βαθύτατα την σταθερότητα και τη συνέπεια στις πράξεις και στη συμπεριφορά σου – αυτό το χαρακτηριστικό τους, άλλωστε, είναι η βάση της εκπαίδευσής τους. Με άλλα λόγια, είναι απόλυτα φυσιολογικό να σου τσιτώνει κάθε φορά που του αλλάζεις το κοινό σας πρόγραμμα.

#4. Του φέρνεις… ξένους στο σπίτι. Με εσένα είναι cool και χαλαρό αλλά αναρωτιέσαι γιατί «ξινίζει» ή αγνοεί τους φίλους όταν οι τελευταίοι έρχονται στο σπίτι; Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η ψυχική ηρεμία του κατοικίδιου διαταράσσεται εντελώς από την παρουσία άγνωστων ατόμων στο χώρο του.

 

Σχετικά θέματα

«Τι σημαίνει να σε αγαπάει ένας σκύλος»

Ένα συγκινητικό άρθρο από τους New York Times για μια αγάπη «έντονη, αφοσιωμένη…

Το λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να μάθουμε στο σκύλο μας μια εντολή

Και ποιους βασικούς κανόνες πρέπει να ακολουθήσουμε, σύμφωνα με μια trainer.

Διαβάζονται τώρα!

6 διασκεδαστικές πληροφορίες για τις κεραμιδί γάτες

Είναι όλες οι κεραμιδί τιγρέ; Και είναι όλες οι κεραμιδί αρσενικές; Οι…

Μήνας Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix™

Φέτος, γερά δόντια για ακόμη περισσότερους τετράποδους φίλους

Πότε πρέπει να κάνεις μπάνιο τη γάτα σου και πώς

Ένας μικρός οδηγός... επιβίωσης και για τους δυο σας.

Ένας σκύλος καταλαβαίνει πότε είμαστε στεναχωρημένοι και έρχεται να μας παρηγορήσει

Μια νέα έρευνα απέδειξε ότι όταν περνάμε δύσκολα, ο τετράποδος φίλος μας…

Ο σκύλος σου αποδοκιμάζει την άσχημη συμπεριφορά σου προς τους άλλους

Μπορεί να μη μιλάει, αλλά είναι ένας κριτής με αυστηρό κώδικα ηθικής, όπως…