Βρέχει. Nα βγάλεις τον σκύλο σου βόλτα;

Φυσικά και να τον βγάλεις  - αρκεί να ακολουθήσεις αυτά τα εύκολα tips.

Είναι γεγονός ότι βροχή να είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο στην πλέον ηλιόλουστη χώρα της Ευρώπης, αλλά ένα απρόσμενο ψιλόβροχο δεν αποτελεί ικανό λόγο για να επιβάλλεις απαγόρευση εξόδου στο αγαπημένο σου σκυλάκι.  Αν και ορισμένες ράτσες δεν νιώθουν άνετα στη βροχή, εμείς σου παρουσιάζουμε 3 tips για να κάνεις την έξοδό σας σε αυτήν πιο ευχάριστη για εκείνο αλλά και για εσένα.

#1. Πάρε πετσέτα. Και ομπρέλα φυσικά – ωστόσο επειδή είναι πολύ πιθανόν να είναι δύσκολο να το προστατέψεις απόλυτα από τις ψιχάλες, καλό είναι να έχεις μαζί σου μια πετσέτα ώστε να σκουπίσεις το μουσκεμένο σώμα του. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, η θερμοκρασία τους σώματός τους θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα, με αυτήν μπορείς να το καθαρίσεις έτσι ώστε να μη φέρει λάσπες στο σπίτι σας.

#2. Απόφυγε τους πολυσύχναστους δρόμους. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, το κοντινότερο πάρκο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μια βόλτα στη βροχή. Για ποιο λόγο; Οι πολύβουοι δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα το αποσυντονίζουν και του δημιουργούν στρες.  Αντίθετα, τα δέντρα παρέχουν προστασία σε υγρές συνθήκες και θα του χαρίσουν την επιθυμητή άνεση και την ελευθερία κίνησης.

#3. Βάλε του αδιάβροχο. Στο σκύλο σου δεν αρέσει η βροχή; Κι όμως ούτε αυτή η αποστροφή του μπορεί να μπει εμπόδιο στη βόλτα σας αρκεί να του βάλεις ένα ειδικό αδιάβροχο. Τα τελευταία είναι συνήθως κατασκευασμένα από βινύλιο, είναι ελαφριά και υπόσχονται να κρατήσουν το τετράποδό σου στεγνό.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News