Έχεις σκύλο; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σπίτι σου

Μάθε ποια αντικείμενα πρέπει να βγάλεις από την άμεση θέα του.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Κι όμως υπάρχουν κάποια καθημερινά αντικείμενα που καλό είναι να μην βλέπει ο σκύλος σου. Γιατί; Αφενός γιατί μπορεί να αποβούν καταστροφικά για την υγεία του, αφέτέρου, γιατί μπορεί να αποτελούν για εσένα αντικείμενα αξίας και για εκείνον νέα παιχνίδια με αποτέλεσμα να τα καταστρέφει πάνω στον ενθουσιασμό του. Για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένη, διάβασε παρακάτω και μάθε ποια αντικείμενα πρέπει να απομακρύνεις άμεσα από τον διάβα του.

#1. Μαξιλάρια Οτιδήποτε μαλακό και χνουδωτό αποτελεί πόλο έλξης για το τετράποδό σου. Αν λοιπόν, δε θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τον καινούριο σου καναπέ, φρόντισε να απομακρύνεις από αυτόν τα μαξιλάρια του κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι – τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή του. Για να μην μπαίνεις στον κόπο να το κάνεις αυτό εφόρου ζωής, κάνε το εξής τεστ: αντικατάστησέ τα για λίγες ημέρες με μερικά παλιά μαξιλάρια ώστε να δεις αν θα εκδηλώσει τα καταστροφικά του ένστικτα σε αυτά. Αν του περάσουν αδιάφορα, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να βάλεις τα νέα μαξιλάρια σου άφοβα στον καναπέ

#2. Χαλί. Ορισμένε ράτσες τρελαίνονται να μασουλάνε τα κρόσσια και τις γωνίες των χαλιών με αποτέλεσμα να τα καταστρέφουν.  Αν έχεις ήδη παρατηρήσει το πάθος του για αυτά, δοκίμασε αυτό το κόλπο για μια «αναίμακτη» συγκατοίκηση ανάμεσα σε εσένα, το σκύλο και τα χαλιά σου: στρώσε παλιά χαλιά στους χώρους που έχει άμεση πρόσβαση το τετράποδό σου.

#3. Φυτά. Ναι, ναι τα σκυλιά λατρεύουν να μυρίζουν και να παίζουν με τις γλάστρες και τα φυτά σας. Εντούτοις, πολλά φυτά (βλ. αζαλέες) μπορεί να αποτελέσουν για αυτό λιχουδιά και να του προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Με άλλα λόγια, απόφυγε να βάζεις τα φυτά σου σε απόσταση… αφής από τον σκύλο σου. Και κάτι ακόμα: αφαίρεσε από τις γλάστρες σου τις πέτρες. Γιατί; Παίζοντας με αυτές, καταστρέφει τα δόντια του.

#4. Τηλεχειριστήρια. Το έχεις ήδη παρατηρήσει, οι γωνίες του προκαλούν στο σκύλου σου κύματα διέγερσης και το προσκαλούν να παίξει μαζί του γιατί του θυμίζουν… κόκκαλα. Αν θέλεις να συνεχίσεις να βλέπεις τηλεόραση και αν θέλεις να διατηρήσεις τη στοματική υγεία του αγαπημένου σου φίλου, μάθε να τα κρύβεις καλά.

Σχετικά θέματα

Όσφρηση – μια αίσθηση με μεγάλη σημασία

Γιατί πρέπει να αφήνετε τον σκύλο σας να ικανοποιεί την οσφρητική του ανάγκη…

Ζήσε σαν σκύλος – μαθήματα ευζωίας από το κατοικίδιό σου

Απλά βήματα για να βελτιώσεις και να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου

Τι λέει το ζώδιο του σκύλου σου για την προσωπικότητά του;

Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για το αγαπημένο σου τετράποδο

Διαβάζονται τώρα!

Γιατί κάνουν οι γάτες διαυγή εμετό και πότε είναι ανησυχητικό

Πότε είναι χωρίς σημασία και πότε ένδειξη προβλήματος υγείας

Δείτε πώς μια έφηβη διώχνει αρκούδα από την αυλή του σπιτιού της

Έχοντας πρώτα ακούσει τα γαυγίσματα των σκύλων της

Ποιοι σκύλοι αγαπούν πολύ το νερό και την κολύμβηση

Και θα γίνουν ιδανικοί συνοδοί στα μπάνια του καλοκαιριού

Όσφρηση – μια αίσθηση με μεγάλη σημασία

Γιατί πρέπει να αφήνετε τον σκύλο σας να ικανοποιεί την οσφρητική του ανάγκη…

Το καλό είναι στη φύση τους 

«Ας επιστρέψουμε στη φύση λίγη από την καλοσύνη που μας προσφέρει»