Έχεις σκύλο; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σπίτι σου

Μάθε ποια αντικείμενα πρέπει να βγάλεις από την άμεση θέα του.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Κι όμως υπάρχουν κάποια καθημερινά αντικείμενα που καλό είναι να μην βλέπει ο σκύλος σου. Γιατί; Αφενός γιατί μπορεί να αποβούν καταστροφικά για την υγεία του, αφέτέρου, γιατί μπορεί να αποτελούν για εσένα αντικείμενα αξίας και για εκείνον νέα παιχνίδια με αποτέλεσμα να τα καταστρέφει πάνω στον ενθουσιασμό του. Για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένη, διάβασε παρακάτω και μάθε ποια αντικείμενα πρέπει να απομακρύνεις άμεσα από τον διάβα του.

#1. Μαξιλάρια Οτιδήποτε μαλακό και χνουδωτό αποτελεί πόλο έλξης για το τετράποδό σου. Αν λοιπόν, δε θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τον καινούριο σου καναπέ, φρόντισε να απομακρύνεις από αυτόν τα μαξιλάρια του κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι – τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή του. Για να μην μπαίνεις στον κόπο να το κάνεις αυτό εφόρου ζωής, κάνε το εξής τεστ: αντικατάστησέ τα για λίγες ημέρες με μερικά παλιά μαξιλάρια ώστε να δεις αν θα εκδηλώσει τα καταστροφικά του ένστικτα σε αυτά. Αν του περάσουν αδιάφορα, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να βάλεις τα νέα μαξιλάρια σου άφοβα στον καναπέ

#2. Χαλί. Ορισμένε ράτσες τρελαίνονται να μασουλάνε τα κρόσσια και τις γωνίες των χαλιών με αποτέλεσμα να τα καταστρέφουν.  Αν έχεις ήδη παρατηρήσει το πάθος του για αυτά, δοκίμασε αυτό το κόλπο για μια «αναίμακτη» συγκατοίκηση ανάμεσα σε εσένα, το σκύλο και τα χαλιά σου: στρώσε παλιά χαλιά στους χώρους που έχει άμεση πρόσβαση το τετράποδό σου.

#3. Φυτά. Ναι, ναι τα σκυλιά λατρεύουν να μυρίζουν και να παίζουν με τις γλάστρες και τα φυτά σας. Εντούτοις, πολλά φυτά (βλ. αζαλέες) μπορεί να αποτελέσουν για αυτό λιχουδιά και να του προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Με άλλα λόγια, απόφυγε να βάζεις τα φυτά σου σε απόσταση… αφής από τον σκύλο σου. Και κάτι ακόμα: αφαίρεσε από τις γλάστρες σου τις πέτρες. Γιατί; Παίζοντας με αυτές, καταστρέφει τα δόντια του.

#4. Τηλεχειριστήρια. Το έχεις ήδη παρατηρήσει, οι γωνίες του προκαλούν στο σκύλου σου κύματα διέγερσης και το προσκαλούν να παίξει μαζί του γιατί του θυμίζουν… κόκκαλα. Αν θέλεις να συνεχίσεις να βλέπεις τηλεόραση και αν θέλεις να διατηρήσεις τη στοματική υγεία του αγαπημένου σου φίλου, μάθε να τα κρύβεις καλά.

Σχετικά θέματα

«Τι σημαίνει να σε αγαπάει ένας σκύλος»

Ένα συγκινητικό άρθρο από τους New York Times για μια αγάπη «έντονη, αφοσιωμένη…

Το λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να μάθουμε στο σκύλο μας μια εντολή

Και ποιους βασικούς κανόνες πρέπει να ακολουθήσουμε, σύμφωνα με μια trainer.

Διαβάζονται τώρα!

6 διασκεδαστικές πληροφορίες για τις κεραμιδί γάτες

Είναι όλες οι κεραμιδί τιγρέ; Και είναι όλες οι κεραμιδί αρσενικές; Οι…

Μήνας Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix™

Φέτος, γερά δόντια για ακόμη περισσότερους τετράποδους φίλους

Ένας σκύλος καταλαβαίνει πότε είμαστε στεναχωρημένοι και έρχεται να μας παρηγορήσει

Μια νέα έρευνα απέδειξε ότι όταν περνάμε δύσκολα, ο τετράποδος φίλος μας…

Ο σκύλος σου αποδοκιμάζει την άσχημη συμπεριφορά σου προς τους άλλους

Μπορεί να μη μιλάει, αλλά είναι ένας κριτής με αυστηρό κώδικα ηθικής, όπως…

5 κοινοί λόγοι που μια γάτα κρύβεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού

Πότε είναι φυσιολογικό και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να ανησυχήσουμε;