Έχεις σκύλο; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σπίτι σου

Μάθε ποια αντικείμενα πρέπει να βγάλεις από την άμεση θέα του.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Κι όμως υπάρχουν κάποια καθημερινά αντικείμενα που καλό είναι να μην βλέπει ο σκύλος σου. Γιατί; Αφενός γιατί μπορεί να αποβούν καταστροφικά για την υγεία του, αφέτέρου, γιατί μπορεί να αποτελούν για εσένα αντικείμενα αξίας και για εκείνον νέα παιχνίδια με αποτέλεσμα να τα καταστρέφει πάνω στον ενθουσιασμό του. Για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένη, διάβασε παρακάτω και μάθε ποια αντικείμενα πρέπει να απομακρύνεις άμεσα από τον διάβα του.

#1. Μαξιλάρια Οτιδήποτε μαλακό και χνουδωτό αποτελεί πόλο έλξης για το τετράποδό σου. Αν λοιπόν, δε θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τον καινούριο σου καναπέ, φρόντισε να απομακρύνεις από αυτόν τα μαξιλάρια του κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι – τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή του. Για να μην μπαίνεις στον κόπο να το κάνεις αυτό εφόρου ζωής, κάνε το εξής τεστ: αντικατάστησέ τα για λίγες ημέρες με μερικά παλιά μαξιλάρια ώστε να δεις αν θα εκδηλώσει τα καταστροφικά του ένστικτα σε αυτά. Αν του περάσουν αδιάφορα, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να βάλεις τα νέα μαξιλάρια σου άφοβα στον καναπέ

#2. Χαλί. Ορισμένε ράτσες τρελαίνονται να μασουλάνε τα κρόσσια και τις γωνίες των χαλιών με αποτέλεσμα να τα καταστρέφουν.  Αν έχεις ήδη παρατηρήσει το πάθος του για αυτά, δοκίμασε αυτό το κόλπο για μια «αναίμακτη» συγκατοίκηση ανάμεσα σε εσένα, το σκύλο και τα χαλιά σου: στρώσε παλιά χαλιά στους χώρους που έχει άμεση πρόσβαση το τετράποδό σου.

#3. Φυτά. Ναι, ναι τα σκυλιά λατρεύουν να μυρίζουν και να παίζουν με τις γλάστρες και τα φυτά σας. Εντούτοις, πολλά φυτά (βλ. αζαλέες) μπορεί να αποτελέσουν για αυτό λιχουδιά και να του προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Με άλλα λόγια, απόφυγε να βάζεις τα φυτά σου σε απόσταση… αφής από τον σκύλο σου. Και κάτι ακόμα: αφαίρεσε από τις γλάστρες σου τις πέτρες. Γιατί; Παίζοντας με αυτές, καταστρέφει τα δόντια του.

#4. Τηλεχειριστήρια. Το έχεις ήδη παρατηρήσει, οι γωνίες του προκαλούν στο σκύλου σου κύματα διέγερσης και το προσκαλούν να παίξει μαζί του γιατί του θυμίζουν… κόκκαλα. Αν θέλεις να συνεχίσεις να βλέπεις τηλεόραση και αν θέλεις να διατηρήσεις τη στοματική υγεία του αγαπημένου σου φίλου, μάθε να τα κρύβεις καλά.

Σχετικά θέματα

Τι μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας μυρίζοντάς σας

Πληροφορίες για τη διάθεση, την υγεία σας αλλά και το πού ήσασταν - η μύτη του…

Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια καθημερινή ρουτίνα για τον σκύλο σας

Καθημερινές μικρές συνήθειες που κάνουν μεγάλη διαφορά

Δημιουργήστε ένα ισχυρότερο δεσμό, τρέχοντας με τον σκύλο σας

Μια υγιή συνήθεια με πολλαπλά οφέλη και για τους δυο σας

Διαβάζονται τώρα!

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Τι μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας μυρίζοντάς σας

Πληροφορίες για τη διάθεση, την υγεία σας αλλά και το πού ήσασταν - η μύτη του…

O Bob η διάσημη αδέσποτη γάτα του πρώην άστεγου James Bowen πεθαίνει από ατύχημα

Έχοντας ζήσει 14 γεμάτα χρόνια, τα τελευταία δίνοντας έμπνευση για βιβλία και…

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Αν δεν το κάνεις ήδη, σου αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα οφέλη

Ξέρετε άραγε γιατί ζυμώνουν οι γάτες;

Ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γατίσιες συμπεριφορές

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…