Να πώς τα σκυλάκια προστατεύουν τα παιδιά και από τις αλλεργίες

Νέα έρευνα από την Αυστραλία έρχεται να βάλει τέλος στο δίλημμα: αλλεργία ή κατοικίδιο;

Οι γονείς σου μπορεί να αρνούνταν πεισματικά να βάλουν ένα σκύλο στο σπίτι με τη δικαιολογία ότι θα σου προκαλέσει αλλεργία. Κι όμως είχαν άδικο. Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, άλλωστε, υποστηρίζει ότι τελικά τόσο οι γάτες και ακόμα περισσότεροι οι σκύλοι ενδέχεται να μας προφυλάσσουν από τις αλλεργίες.

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι μελετητές εξέτασαν 8.500 ενήλικους από 13 χώρες, εστιάζοντας κυρίως σε εκείνους που μεγάλωσαν με κατοικίδια ή ζώα φάρμας μέχρι την ηλικιά των 5 ετών. Αναλύοντας τις απαντήσεις τους, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν μεγαλώσει με ζώα φάρμας είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργική ρινίτιδα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες που είχαν μεγαλώσει με σκύλο ή γάτα στο σπίτι είχαν έως και 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τα συμπτώματα της εν λόγω πάθησης.

Πέρα από την αλλεργική ρινίτιδα, άλλες έρευνες έχουν ήδη αποδείξει ότι η συμβίωση με τα κατοικίδια σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης άλλων τύπων αλλεργίας, όπως το έκζεμα, καθώς και με μείωση κατά 50% του συνολικού κινδύνου εκδήλωσης αλλεργιών.

 

Με άλλα λόγια, αν το παιδί σου σου ζητά τετράποδη συντροφιά, δεν έχεις κανέναν καλό λόγο να του την αρνηθείς.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News