8 πράγματα που πρέπει να πάρεις αν ταξιδεύεις με το σκύλο σου

Ετοίμασε λίστα, για να είναι το ταξίδι με το τετράποδό σου όσο το δυνατόν πιο άνετo και χωρίς απρόοπτα.

1. Μικροτσίπ/ταυτότητα: Αν δεν έχει ήδη μικροτσίπ, προγραμμάτισε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για να τοποθετηθεί πριν από το ταξίδι. Φρόντισε όμως να προσθέσεις στο περιλαίμιό του και μια ταυτότητα με τα στοιχεία επικοινωνίας σου, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις πιθανότητες να τον ξαναβρείς σε περίπτωση που χαθεί.

2. Κλουβί μεταφοράς: Ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις στο ταξίδι, μπορεί να σου φανεί απαραίτητο σε διάφορες φάσεις των διακοπών σου: σε περίπτωση, για παράδειγμα, που θα χρειαστεί να λείψεις για λίγες ώρες από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και φοβάσαι μήπως ο τετράποδος φίλος σου το κάνει… φύλλο και φτερό στη διάρκεια της απουσίας σου.

3. Οδηγός σκύλου: Ένας καλής ποιότητας αυξομειούμενος οδηγός είναι απαραίτητος για τις βόλτες στις διακοπές, καθώς όταν ο σκύλος σου θα βρεθεί σε ξένο περιβάλλον είναι πιθανότερο να πανικοβληθεί ακόμα και από ένα «αθώο» ερέθισμα με κίνδυνο να το σκάσει.

4. Βιβλιάριο υγείας του ζώου: Είναι ένα ντοκουμέντο με όλα τα εμβόλια και τα πιθανά προβλήματα υγείας του σκύλου σου, που θα χρειαστεί να προσκομίσεις στον τοπικό κτηνίατρο σε περίπτωση που το τετράποδό σου αρρωστήσει στις διακοπές. Αν ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και τα απαραίτητα φάρμακα.

5. Κουτί πρώτων βοηθειών: Αντισηπτικά, γάζες και ένα ψαλιδάκι μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και σωτήρια σε περίπτωση ατυχήματος. Φρόντισε επίσης να έχεις μαζί σου τα στοιχεία επικοινωνίας του πλησιέστερου κτηνιάτρου ή κτηνιατρικής κλινικής.

6. Μπολ φαγητού: Μην ξεχάσεις το προσωπικό του μπολ φαγητού και δοχείο νερού – εκτός του ότι θα σε απαλλάξουν από επιπλέον έξοδα στον προορισμό των διακοπών, θα κάνουν και το σκύλο σου να νιώσει ευκολότερα σαν στο σπίτι του.

7. Επιπλέον φαγητό: Επειδή στις διακοπές μπορεί να του ανοίξει η όρεξη λόγω αυξημένης σωματικής δραστηριότητας, δεν πρέπει να είσαι φειδωλός στην ποσότητα φαγητού που θα βάλεις στις αποσκευές σου. Αν, ωστόσο, ο σκύλος σου παθαίνει εύκολα ναυτία, προσπάθησε να τον ταΐσεις αφού φτάσετε στον προορισμό σας και όχι πριν από το ταξίδι ή στη διάρκειά του.

8. Παιχνίδια: Και αυτά, όπως και το προσωπικό του μπολ φαγητού, θα τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί στο καινούριο περιβάλλον του εξοχικού ή του ξενοδοχείου. Καλό είναι για τον ίδιο λόγο να πάρεις και το μαξιλάρι ή το κρεβατάκι του.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News