Γνώρισε τα Ράσελ Τεριέ, που ξεχειλίζουν από ενέργεια!

Είναι έξυπνα, παιχνιδιάρικα αλλά συχνά και εξαντλητικά για τους ιδιοκτήτες τους.

Τα Ράσελ Τεριέ προέρχονται από την Αγγλία των μέσων του δέκατου ένατου αιώνα και πήραν το όνομά τους από τον Αιδεσιμότατο Τζον Ράσελ, που αγαπούσε το κυνήγι. Ο ρόλος των Τεριέ εκείνη την εποχή ήταν να συνοδεύουν τους κυνηγούς και να ξετρυπώνουν τις αλεπούδες από τα λαγούμια τους, με τη βοήθεια της μύτης αλλά και του μικρού, ευέλικτου σώματός τους, που επέτρεπε τις υπόγειες μανούβρες.

Εκπαιδεύοντας ένα Ράσελ Τεριέ

Οι σύγχρονοι εκπρόσωποι της ράτσας διατηρούν το πείσμα και την αστείρευτη ενέργεια των προγόνων τους. Με έντονο ταμπεραμέντο, η προσωπικότητά τους ταιριάζει σε όσους έχουν το χρόνο και τη διάθεση να περπατήσουν και να τρέξουν καθημερινά για αρκετή ώρα παρέα με ένα Ράσελ και να το εκπαιδεύσουν, τιθασεύοντας το ανεξάρτητο πνεύμα του.

Πραγματικά, η εκπαίδευση ενός Ράσελ χρειάζεται υπομονή. Το συγκεκριμένο σκυλί είναι έξυπνο και μαθαίνει εύκολα διάφορα κόλπα, αλλά είναι αρκετά απρόβλεπτο και κάποιες στιγμές, απλά, αρνείται να συμμορφωθεί με τις εντολές. Από την άλλη, οι αθλητικοί τύποι θα απολαύσουν ιδιαίτερα τη συντροφιά του, καθώς ενθουσιάζεται με τις υπαίθριες δραστηριότητες που του δίνουν την ευκαιρία να εκτονωθεί, όπως ένα παιχνίδι με φρίσμπι στο πάρκο της γειτονιάς. 

Η καθημερινότητα μαζί του

Το Ράσελ μπορεί να ζήσει σε ένα διαμέρισμα, αρκεί η οικογένειά του να το βγάζει βόλτες μεγάλης διάρκειας και σε καθημερινή βάση. Ο ιδιοκτήτης του πρέπει, επίσης, να προσέχει όταν έρχεται σε επαφή με μεγαλύτερα σκυλιά γιατί αν και… μικρό το δέμας, δεν διστάζει κάποιες φορές να κάνει «τσαμπουκάδες». 

Επιπλέον, αν το Ράσελ σου περνάει κάποιες ώρες στην αυλή, δώσε έμφαση στην καλή περίφραξή της, καθώς είναι ικανό, στην προσπάθειά του να ακολουθήσει μια δελεαστική μυρωδιά, να βρει τον τρόπο να δραπετεύσει π.χ. σκάβοντας το χώμα. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News