5 tips για να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου όταν βρέχει

Εσύ θέλεις απλά να αράξεις μέσα, αλλά εκείνος ξύνει την πόρτα με μανία, αδιαφορώντας για το μετεωρολογικό δελτίο. Τι κάνεις;

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Στη διάρκεια μιας βροχερής μέρας ίσως μπορείς να αποφύγεις τη βόλτα με το σκύλο σου, τι γίνεται όμως όταν οι βροχερές μέρες γίνονται δύο και τρεις; Τότε πέρα από την μπουγάδα που δεν λέει να στεγνώσει έχεις και ένα σκύλο που δεν λέει να ηρεμήσει, κλεισμένος όπως είναι σαν θηρίο στο κλουβί. Τουλάχιστον τα παρακάτω tips θα κάνουν εφικτή την αποστολή «βόλτα στη βροχή» - σχεδόν ευχάριστη.

1. Αδιάβροχο για το σκύλο σου; Κι όμως υπάρχει σε μεγάλα pet shops, και για μικρόσωμες και για μεγαλόσωμες ράτσες! Ακόμα και ειδικές μπότες για σκύλους θα βρεις στην αγορά, που προστατεύουν τα πατουσάκια του και από λάσπες αλλά και από αγκάθια. Επειδή λοιπόν δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τον προστατεύσεις με την ομπρέλα, φόρεσέ του ένα αδιάβροχο και τις μπότες του και κάνε κι εσύ το ίδιο προτού βγείτε έξω. 

2. Απόφυγε τους πολυσύχναστους δρόμους. Στη διάρκεια της βροχής όχι μόνο υπάρχει χαμηλή ορατότητα, με κίνδυνο κάποιος οδηγός να μη σας δει, αλλά διατρέχετε και κίνδυνο να γίνετε «λούτσα» από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς τους πολυσύχναστους δρόμους, τουλάχιστον φρόντισε να έχεις ένα φωσφοριζέ γιλέκο, για να διακρίνεστε σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού.

3. Απόφυγε τα πάρκα με πολύ χώμα. Διάλεξε καλύτερα μια περιοχή που είναι στρωμένη με τσιμέντο, καταφεύγοντας στα παρτέρια μόνο για να κάνει τις ανάγκες του ο φίλος σου, ώστε να αποφύγετε τις πολλές λάσπες και τους νερόλακκους.

4. Κράτα δυνάμεις για το τέλος. Αν αρχίσει ξαφνικά να βρέχει καταρρακτωδώς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε με τον τετράποδο φίλο σου είναι ένα σπριντ μέχρι το σπίτι! Γι’ αυτό, κινηθείτε στη βόλτα σας με χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς να τον κουράσεις, ώστε να κρατήσετε ενέργεια που θα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης.

5. Αν προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα, απλά μη βγείτε έξω. Βγες μαζί του για πέντε λεπτά, απλά για την τουαλέτα του, χωρίς να απομακρυνθείτε από το σπίτι γιατί μέσα σε πέντε λεπτά ο καιρός μπορεί να αλλάξει εντελώς και να αρχίσει να ρίχνει ακόμα και χαλάζι, δυνητικά επικίνδυνο και για σκύλους και για ανθρώπους.

Διάβασε εδώ πώς θα καθαρίσεις τα λασπωμένα πατουσάκια.

Σχετικά θέματα

Τι μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας μυρίζοντάς σας

Πληροφορίες για τη διάθεση, την υγεία σας αλλά και το πού ήσασταν - η μύτη του…

Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια καθημερινή ρουτίνα για τον σκύλο σας

Καθημερινές μικρές συνήθειες που κάνουν μεγάλη διαφορά

Δημιουργήστε ένα ισχυρότερο δεσμό, τρέχοντας με τον σκύλο σας

Μια υγιή συνήθεια με πολλαπλά οφέλη και για τους δυο σας

Διαβάζονται τώρα!

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Τι μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας μυρίζοντάς σας

Πληροφορίες για τη διάθεση, την υγεία σας αλλά και το πού ήσασταν - η μύτη του…

O Bob η διάσημη αδέσποτη γάτα του πρώην άστεγου James Bowen πεθαίνει από ατύχημα

Έχοντας ζήσει 14 γεμάτα χρόνια, τα τελευταία δίνοντας έμπνευση για βιβλία και…

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Αν δεν το κάνεις ήδη, σου αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα οφέλη

Ξέρετε άραγε γιατί ζυμώνουν οι γάτες;

Ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γατίσιες συμπεριφορές

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…