5 tips για να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου όταν βρέχει

Εσύ θέλεις απλά να αράξεις μέσα, αλλά εκείνος ξύνει την πόρτα με μανία, αδιαφορώντας για το μετεωρολογικό δελτίο. Τι κάνεις;

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Στη διάρκεια μιας βροχερής μέρας ίσως μπορείς να αποφύγεις τη βόλτα με το σκύλο σου, τι γίνεται όμως όταν οι βροχερές μέρες γίνονται δύο και τρεις; Τότε πέρα από την μπουγάδα που δεν λέει να στεγνώσει έχεις και ένα σκύλο που δεν λέει να ηρεμήσει, κλεισμένος όπως είναι σαν θηρίο στο κλουβί. Τουλάχιστον τα παρακάτω tips θα κάνουν εφικτή την αποστολή «βόλτα στη βροχή» - σχεδόν ευχάριστη.

1. Αδιάβροχο για το σκύλο σου; Κι όμως υπάρχει σε μεγάλα pet shops, και για μικρόσωμες και για μεγαλόσωμες ράτσες! Ακόμα και ειδικές μπότες για σκύλους θα βρεις στην αγορά, που προστατεύουν τα πατουσάκια του και από λάσπες αλλά και από αγκάθια. Επειδή λοιπόν δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τον προστατεύσεις με την ομπρέλα, φόρεσέ του ένα αδιάβροχο και τις μπότες του και κάνε κι εσύ το ίδιο προτού βγείτε έξω. 

2. Απόφυγε τους πολυσύχναστους δρόμους. Στη διάρκεια της βροχής όχι μόνο υπάρχει χαμηλή ορατότητα, με κίνδυνο κάποιος οδηγός να μη σας δει, αλλά διατρέχετε και κίνδυνο να γίνετε «λούτσα» από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς τους πολυσύχναστους δρόμους, τουλάχιστον φρόντισε να έχεις ένα φωσφοριζέ γιλέκο, για να διακρίνεστε σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού.

3. Απόφυγε τα πάρκα με πολύ χώμα. Διάλεξε καλύτερα μια περιοχή που είναι στρωμένη με τσιμέντο, καταφεύγοντας στα παρτέρια μόνο για να κάνει τις ανάγκες του ο φίλος σου, ώστε να αποφύγετε τις πολλές λάσπες και τους νερόλακκους.

4. Κράτα δυνάμεις για το τέλος. Αν αρχίσει ξαφνικά να βρέχει καταρρακτωδώς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε με τον τετράποδο φίλο σου είναι ένα σπριντ μέχρι το σπίτι! Γι’ αυτό, κινηθείτε στη βόλτα σας με χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς να τον κουράσεις, ώστε να κρατήσετε ενέργεια που θα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης.

5. Αν προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα, απλά μη βγείτε έξω. Βγες μαζί του για πέντε λεπτά, απλά για την τουαλέτα του, χωρίς να απομακρυνθείτε από το σπίτι γιατί μέσα σε πέντε λεπτά ο καιρός μπορεί να αλλάξει εντελώς και να αρχίσει να ρίχνει ακόμα και χαλάζι, δυνητικά επικίνδυνο και για σκύλους και για ανθρώπους.

Διάβασε εδώ πώς θα καθαρίσεις τα λασπωμένα πατουσάκια.

Σχετικά θέματα

«Τι σημαίνει να σε αγαπάει ένας σκύλος»

Ένα συγκινητικό άρθρο από τους New York Times για μια αγάπη «έντονη, αφοσιωμένη…

Το λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να μάθουμε στο σκύλο μας μια εντολή

Και ποιους βασικούς κανόνες πρέπει να ακολουθήσουμε, σύμφωνα με μια trainer.

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να εξοικειωθεί με ένα σκύλο

Γιατί ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου δεν είναι πάντα ο καλύτερος φίλος ενός…

Διαβάζονται τώρα!

5 πανέμορφες μακρύτριχες ράτσες

Όλες οι γάτες είναι όμορφες αλλά αυτές θυμίζουν λούτρινες κούκλες.

Πώς θα βοηθήσεις το σκύλο σου να ξεφοβηθεί το νερό;

Ακολούθησε τις συμβουλές μιας επαγγελματία trainer.

Βίντεο: Κατοικίδια που λατρεύουν το καλοκαίρι

Βλέποντάς τα να απολαμβάνουν το νερό και τον ήλιο, δεν θα βλέπεις την ώρα να…

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι γάτες είναι νίντζα

Απόλαυσε μια σειρά εικόνων του Ιάπωνα φωτογράφου Hisakata Hiroyuki.

Εσείς παίρνετε μαζί σας στο γραφείο το σκυλάκι σας;

Πάντως οι εργαζόμενοι της Mars Hellas γιόρτασαν για μια ακόμη χρονιά το διεθνή…

9 tips για να βοηθήσεις το σκύλο σου να δροσιστεί στη στιγμή

Προστάτεψέ τον από τη ζέστη με τους πιο απλούς αλλά και διασκεδαστικούς τρόπους.