7 «υπερκινητικές» φυλές σκύλων

Σου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας.

Αν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις καθαρόαιμο σκύλο, ένα από τα κριτήρια που πρέπει να υπολογίσεις είναι τα επίπεδα ενέργειάς του. Πόσες φορές την ημέρα είσαι διατεθειμένος να τον βγάζεις βόλτα; Θα έχει άφθονο χώρο στο σπίτι για να παίζει και να τρέχει; Αυτά είναι δύο ερωτήματα στα οποία θα κληθείς να απαντήσεις προτού επιλέξεις έναν εκπρόσωπο των παρακάτω, «υπερκινητικών» φυλών.

Αυστραλιανός Ποιμενικός
Ένας πανέξυπνος, ιδιαίτερα δραστήριος σκύλος που χρειάζεται συστηματική άσκηση για να είναι υγιής σωματικά και ψυχικά. Προτού τον υιοθετήσεις, πρέπει να κάνεις χώρο στο πρόγραμμά σου για μεγάλες καθημερινές βόλτες.

Μπόρντερ Κόλεϊ
Ένα ακόμα ιδιαίτερα έξυπνο τετράποδο που έχει ανάγκη από άσκηση και καθημερινές δραστηριότητες. Για να μη… σου καταστρέψει το σπίτι, εξασφάλισέ του μεγάλους περιπάτους αλλά και μια ισορροπημένη διατροφή.

Χάσκι Σιβηρίας
Αυτό το πανέμορφο, γεμάτο ενέργεια σκυλί μπορεί να αποδειχθεί μεγάλος μπελάς για οικογένειες που δεν έχουν χρόνο για καθημερινές «περιπέτειες» εκτός σπιτιού. Επιπλέον, καθώς δεν αντέχει τη ζέστη, το καλοκαίρι πρέπει να φροντίσεις ώστε να βρίσκεται διαρκώς σε δροσερό περιβάλλον.

Δαλματίας
Σου δίνει την εντύπωση ότι δεν κουράζεται ποτέ, αφού μπορεί να τρέχει για ώρες. Βαριέται εύκολα, επομένως για να μη βρίσκει καταστροφικά χόμπι μέσα στο σπίτι είναι σημαντικό να του αφιερώνεις χρόνο για δραστηριότητες και, τις ώρες που λείπεις, να του αφήνεις πολλά παιχνίδια που θα τον κρατούν απασχολημένο.

Γκόλντεν Ριτρίβερ
Η πιο δημοφιλής επιλογή για οικογένειες, γιατί είναι ιδιαίτερα προστατευτικό και τρυφερό απέναντι όχι μόνο σε ενήλικες αλλά και στα παιδιά. Είναι όμως επίσης γεμάτο ενέργεια, γι’ αυτό έχει ανάγκη από πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι και άσκηση, ώστε να είναι διαρκώς χαρούμενο και υγιές.

Τζακ Ράσελ Τεριέ
Ένας μικρός, χαριτωμένος φασαριόζος που παρά το μέγεθός του μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές στο σπίτι αν δεν του δίνεις αρκετές ευκαιρίες για εκτόνωση. Χρειάζεται καθημερινά άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, αρκετό χώρο για τρέξιμο και εξερεύνηση, και πολλά παιχνίδια για τις ώρες που μένει μόνος ώστε να μη βαριέται ποτέ. 

Τσιουάουα
Αν και μικροσκοπικός σαν ποντίκι, αυτός ο σκύλος είναι από τους πιο «υπερκινητικούς». Επιπλέον, ό,τι του λείπει σε μπόι, το κερδίζει σε προσωπικότητα και μπορεί εύκολα να γίνει καταστροφικός αν δεν του δίνεις αρκετή προσοχή. Μάλιστα απολαμβάνει ιδιαίτερα τις υπαίθριες δραστηριότητες, γι’ αυτό αν έχεις Τσιουάουα, μια βόλτα δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το πρόγραμμα της ημέρας.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News