Πως εγώ και ο σκύλος μου αγαπήσαμε μία ηλεκτρική σκούπα

Όχι δεν κάνει και καφέ, αλλά εγώ ΑΥΤΗΝ θα αγοράσω.

Κείμενο: Τάνια Σουγιουλτζή

Πλησίαζε το Σαββατοκύριακο, που σήμαινε ότι η ημέρα καθαριότητας δεν μπορούσε να παραταθεί άλλο…ειδικά όταν στο σπίτι μου κυκλοφορεί η Pixie, το σκυλάκι μου.

H Pixie, ευτυχώς, δεν μαδάει πολύ, αλλά έχει κοντή τρίχα, που σημαίνει ότι δεν τρυπώνουν απλά σε κάθε σημείο του σπιτιού, αλλά «κολλάνε» και θέλουν πολύ προσπάθεια για να τις ξεφορτωθείς.

Ευτυχώς, θα καταλάβετε παρακάτω γιατί, η σκούπα μου είχε χαλάσει και αναγκάστηκα να δανειστώ της μαμάς.

Έτσι λοιπόν κατάλαβα ότι όταν έχεις ζώο, η επιλογή ηλεκτρικής σκούπας είναι σημαντική απόφαση και μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ χρόνο αλλά και κόπο.

Αρχικά κοιτάζω τη μάρκα. Phillips Performer Silent. Η συγκεκριμένη ηλεκτρική σκούπα είναι «παιδί» μεγάλης εταιρείας και νέο μοντέλο, ενθουσιάστηκα με τον σχεδιασμό. Το ξέρω ότι είναι απλά ένα εργαλείο του σπιτιού, αλλά πάντα θαύμαζα οτιδήποτε όμορφο.

phillips.jpg 

Ξεκίνησα λοιπόν την καθαριότητα και με μεγάλη χαρά ανακάλυψα ότι το καλώδιο ήταν 12 μέτρα. Α τι καλά, αμέσως σκέφτηκα. Τέρμα τα βγάλε τη πρίζα από αυτό το δωμάτιο, βάλε την στο άλλο δωμάτιο και ξανά το ίδιο και ξανά…Εξοικονόμηση χρόνου. Τέλεια! Καλά ξεκινήσαμε…

Κάτι άλλο που μου άρεσε είναι ότι είχε πολλά αξεσουάρ. Επειδή όπως ανέφερα, οι τρίχες της Pixie βρισκόντουσαν παντού, με τα διαφορετικά εξαρτήματα μπορούσα να καθαρίσω κάθε σημείο του σπιτιού, όλες τις γωνίες, τις κουρτίνες ακόμα και τον κοτλέ καναπέ.

Είχε τόσο ισχυρή απόδοση, που δεν χρειαζόταν να σκουπίζω το ίδιο σημείο ξανά και ξανά. Κι άλλη εξοικονόμηση χρόνου. Άρχισα να αγαπώ πολύ αυτή τη σκούπα.

Philips1.jpg

 

Πριν ξεκινήσω να σκουπίζω, οπλίστηκα με υπομονή, γιατί η Pixie δεν συμπαθεί τις ηλεκτρικές σκούπες και κάθε φορά γίνεται πανικός στο σπίτι. Γαβγίσματα, τρεξίματα, γενικά μία όμορφη ατμόσφαιρα.

Με μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποιώ ότι η συγκεκριμένη σκούπα έχει αθόρυβη λειτουργία. Κάποιος μου κάνει πλάκα ήταν η πρώτη μου σκέψη. Την ανάβω και η Pixie ατάραχη απλά με κοιτούσε. Αλληλούια! Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ευχαριστιόμουν τόσο πολύ το σκούπισμα. 

Η αθόρυβη λειτουργία όχι μόνο με βοήθησε να σκουπίζω χωρίς να επικρατεί πανικός στο σπίτι, αλλά και να σκουπίζω ότι ώρα της ημέρας και της νύχτας θέλω! Όταν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, είναι πολύ σημαντικό αβαντάζ.

Τελειώνοντας το σκούπισμα, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι δεν πρόκειται να την επιστρέψω ξανά στη μαμά, αλλά μετά επικράτησε η λογική και μπήκα στο ίντερνετ για να δω τιμές και να παραγγείλω μία ίδια.

Κοιτώντας τις προδιαγραφές με έκπληξη και πολύ μεγάλη χαρά, διαβάζω «Χάρη στα αντιαλλεργικά φίλτρα ελέγχει τα επίπεδα αλλεργιογόνων στο σπίτι σας, αιχμαλωτίζοντας πάνω από 99,99% της λεπτής σκόνης και των αλλεργιογόνων». 

Αναρωτήθηκα αν κάνει και καφέ, αλλά και αν δεν κάνει, πάλι AYTHN θα αγοράσω.

Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, για το λόγο αυτό την αναφέρω. Phillips Performer…Silent!

Σχετικά θέματα

«Τι σημαίνει να σε αγαπάει ένας σκύλος»

Ένα συγκινητικό άρθρο από τους New York Times για μια αγάπη «έντονη, αφοσιωμένη…

Το λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να μάθουμε στο σκύλο μας μια εντολή

Και ποιους βασικούς κανόνες πρέπει να ακολουθήσουμε, σύμφωνα με μια trainer.

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να εξοικειωθεί με ένα σκύλο

Γιατί ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου δεν είναι πάντα ο καλύτερος φίλος ενός…

Διαβάζονται τώρα!

5 πανέμορφες μακρύτριχες ράτσες

Όλες οι γάτες είναι όμορφες αλλά αυτές θυμίζουν λούτρινες κούκλες.

Πώς θα βοηθήσεις το σκύλο σου να ξεφοβηθεί το νερό;

Ακολούθησε τις συμβουλές μιας επαγγελματία trainer.

Βίντεο: Κατοικίδια που λατρεύουν το καλοκαίρι

Βλέποντάς τα να απολαμβάνουν το νερό και τον ήλιο, δεν θα βλέπεις την ώρα να…

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι γάτες είναι νίντζα

Απόλαυσε μια σειρά εικόνων του Ιάπωνα φωτογράφου Hisakata Hiroyuki.

Εσείς παίρνετε μαζί σας στο γραφείο το σκυλάκι σας;

Πάντως οι εργαζόμενοι της Mars Hellas γιόρτασαν για μια ακόμη χρονιά το διεθνή…

9 tips για να βοηθήσεις το σκύλο σου να δροσιστεί στη στιγμή

Προστάτεψέ τον από τη ζέστη με τους πιο απλούς αλλά και διασκεδαστικούς τρόπους.