Ποια πράγματα που κάνετε είναι τα πιο εκνευριστικά για τον σκύλο σας

Μάθετέ τα και προσπαθήστε να τα αποφύγετε

Μερικές φορές κάνετε κάποια πράγματα που κάνουν τον σκύλο σαν να αισθάνεται άβολα, χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Επειδή τα σκυλιά είναι καλοπροαίρετα και πιστά, ανέχονται την ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά ίσως κάνετε κάποια πράγματα που το ίδιο αντιπαθεί. Βέβαια κάθε σκύλος είναι ένα εντελώς διαφορετικό πλάσμα με ξεχωριστό χαρακτήρα, οπότε δεν ισχύουν όλα το ίδιο – η συμβίωση και η καλή γνώση του σκύλου σας θα σας οδηγήσουν στο να καταλάβετε τι μπορεί το ενοχλεί. Εδώ θα βρείτε μερικές πιθανές αιτίες ενόχλησης.

Το μπανιάρισμα
Η ιδέα του μπάνιου μπορεί να κάνει το σκύλο να σας νιώθει άβολα για το σκυλί σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν όλες οι παρηγορητικές συνθήκες όπως το ζεστό νερό και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο, κι επιλέξτε ένα καλό σαμπουάν που θα του άρεσε.

Οι έντονες μυρωδιές
Είναι αλήθεια ότι τα σκυλιά τείνουν να εξερευνούν τον κόσμο με τη μυρωδιά και τα μυρίζοντας πράγματα γύρω τους. Αλλά οι οσφρητικές αισθήσεις τους είναι 10.000 έως 100.000 υψηλότερες από τις δικές μας, οπότε η έκθεση τους σε έντονη οσμή δεν είναι αρκετά ευχάριστη. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ισχυρά χημικά προϊόντα, κάντε το καλύτερα αυτό ενώ είστε μακριά τους.

AdobeStock_180648860-750x500.jpeg

Το να βαριούνται
Το να μη δείχνετε ενδιαφέρον για το παιχνίδι με το σκυλί σας, επειδή είστε πολύ απασχολημένος σας με τις δουλειές γύρω από το σπίτι θεωρείται ως ο χειρότερος εφιάλτης του σκύλου σας. Τα σκυλιά αισθάνονται μόνοι όταν εργάζεστε όλη μέρα, όταν επιστρέφετε στο σπίτι και τα αγνοείτε. Έτσι, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να περάσετε λίγο χρόνο παίζοντας και να διασκεδάσετε με το σκυλί σας που περίμενε μια μακρά μέρα για κάποιο κοινό χαρούμενο χρόνο.

Η ένταση
Τα σκυλιά είναι επαγγελματίες στην ανάγνωση των γλωσσών του σώματός μας. Μπορούν εύκολα να αισθανθούν το πώς αισθανόμαστε έτσι εάν ανησυχούμε τότε και τα σκυλιά ανησυχούν και αν είμαστε ήρεμοι τείνουν επίσης να ηρεμούν. Μοιραζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που αισθανόμαστε με τα σκυλιά και τα κατοικίδια ζώα μας.


Η αλληλεπίδραση με άλλα σκυλιά
Αναγκάζοντας ένα σκυλί να αντιμετωπίσει και να αλληλεπιδράσει με άλλα σκυλιά είναι άλλο ένα πράγμα που τα σκυλιά αντιπαθούν. Είναι κάτι που μισούν. Πάρτε τον εαυτό σας ως ένα παράδειγμα, δεν σας αρέσει όταν είστε αναγκασμένοι να μιλήσετε με ορισμένους ανθρώπους.

prevent-ticks-dogs-750x500.jpg
Όταν δεν τα αφήνετε να εξερευνήσουν και να μυρίσουν
Για ένα σκυλί το να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του και να γνωρίσει ορισμένα πράγματα, τον κάνει να οργανώνει τον κόσμο του. Δεν πρέπει να εμποδίζετε το σκυλί σας να μυρίζει πράγματα. Θα ήταν πολύ καλύτερο να τους δώσουμε λίγη ελευθερία να μάθουμε περισσότερα για αυτόν τον έξω κόσμο.

Όταν τα περιορίζετε με ένα σφιχτό λουρί
Οι αισθήσεις των σκύλων είναι πολύ υψηλότερες από τις δικές μας ώστε να μπορούν να νιώσουν τα πάντα γύρω τους. Έτσι, κρατώντας τους σε ένα σφιχτό λουρί τους δίνει μια αίσθηση ότι έχετε άγχος. Αλλά αν κρατάτε ένα χαλαρό λουρί τους δίνετε την αίσθηση ότι όλα είναι καλά. Ένα σφιχτό λουρί είναι άβολο για κάθε σκύλο. Ωστόσο, ένα χαλαρό λουρί και μια μικρή ελευθερία για να τρέξει κάνει το σκυλί σας αισθάνεται πιο ευτυχισμένο.

Το να μην έχει κανόνες και πρόγραμμα
Όλοι χρειάζονται κανόνες για να γνωρίζουν και να κατανοούν τα όριά τους και είναι απαραίτητο αυτό και για τα σκυλιά μας. Οι κανόνες θα βοηθήσουν την άνεση και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των φίλων μας, γιατί τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν τι αποτελεί εξαίρεση. Έτσι είναι καλύτερα αν οι κανόνες είναι αυστηροί και τακτοποιημένοι. Επιπλέον, η ρουτίνα θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και ο σκύλος σας πολύ πιο ευτυχισμένος.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News