Πώς να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου στην εποχή του κορονοϊού;

Με προσοχή, σύνεση και υπευθυνότητα

 

Οι μέρες που ζούμε και οι εξελίξεις που συμβαίνουν παντού γύρω μας εξαιτίας του κορονοϊού δεν αφήνουν ανεπηρέαστους ούτε την επαφή μας με τα αγαπημένα μας κατοικίδια – ειδικά στην περίπτωση που το λατρεμένο μας τετράποδο είναι σκύλος.

Θα αναρωτιέστε ωστόσο εφόσον μέχρι τώρα οι επιστήμονες λένε ότι τα ζωάκια μας δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό ποιο είναι το πρόβλημα και ποιες είναι οι επιπτώσεις που θα επηρεάσουν τη μεταξύ μας διάδραση και επαφή.

Ακόμα κι αν τα σκυλάκια μας δεν κινδυνεύουν είναι ένας λόγος που μας βγάζει εκτός σπιτιού, σε μια περίοδο που καλούμαστε να μείνουμε σπίτι. Σε μια εποχή που πρέπει οι μετακινήσεις μας να περιοριστούν στο ελάχιστο. Και που η επαφή μας με τους άλλους ανθρώπους έξω από την ασφάλεια του σπιτιού μας είναι σχεδόν απαγορευμένη.

IMG_1830-750x500.jpg

Με τα παραπάνω δεδομένα σημαίνει ότι ακόμα και η απλή κι αγαπημένη μας συνήθεια του να βγάλουμε το σκύλο μας βόλτα πρέπει να μπει σε νέο πλαίσιο και να είμαστε σίγουροι ότι ακολουθούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας:

Τι να προσέξουμε:

Αποφεύγουμε πολυσύχναστα πάρκα

Κρατάμε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρα από άλλους ανθρώπους στο δρόμο

Δεν αφήνουμε ξένους (και ειδικά παιδιά) να χαϊδεύουν τον σκύλο μας

Δεν πιάνουμε στο πάρκο παιχνίδια άλλων ιδιοκτητών σκύλων

Τι έχουμε μαζί μας:

Πέρα από σακούλες για τα «δωράκια» του σκύλου μας, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικό, μαντιλάκια αντισηπτικά μιας χρήσης

Τι κάνουμε όταν γυρίσουμε σπίτι:

Πλένουμε καλά τα χέρια μας

Αλλάζουμε ρούχα και παπούτσια

Καθαρίζουμε τα πόμολα εισόδου κι εξόδου

Καθαρίζουμε τα πατουσάκια του τετράποδου φίλου μας

SOS

Σε περίπτωση που νοσείτε μη βγάλετε τον σκύλο σας βόλτα, ακόμα κι αν έχετε ήπια συμπτώματα, μείνετε σπίτι, σε εθελούσια καραντίνα, και μεριμνήσετε να αναλάβει κάποιο άλλο άτομο εμπιστοσύνης τη φροντίδα του σκύλου σας.

Καλού κακού βρείτε από τώρα κάποιον που μπορεί να ανάβει τη φροντίδα του κατοικίδιού σας, που θα μπορεί να το κάνει σε περίπτωση που εμφανίσετε τα συμπτώματα.    

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News