Πώς να φροντίζετε τα κατοικίδια ζώα σας για όσο χρειάζεται να μείνετε σπίτι λόγω του κορονοϊού

Συμβουλές για να γίνει η συμβίωσή με το ζωάκι σας ευχάριστη κι εύκολη

 

Καθώς οι φόβοι για το Coronavirus - ή το Covid-19 – εντείνονται σε όλο τον πλανήτη, οι υγειονομικές αρχές γνωστοποιούν πολλές συμβουλές στους ανθρώπους. Αλλά τι γίνεται με τα κατοικίδια ζώα μας;

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι φορείς του Coronavirus ή μπορεί να αρρωστήσουν από αυτόν τον εαυτό, τα κατοικίδια ζώα σας μπορεί να επηρεαστούν αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας βρεθείτε θετικοί στον ιό και πρέπει να μείνετε στο σπίτι.

Καλούμε τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να μην πανικοβληθούν και να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα τους. Οι συμβουλές κοινωνικής απομόνωσης δεν έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τα κατοικίδια ζώα και ακόμη και αν πρέπει να μείνετε στο σπίτι, υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να φροντίσετε τις ανάγκες των κατοικίδιων σας.

Πώς πρέπει να φροντίζω το κατοικίδιο ζώο μου όταν πρέπει να μείνω στο σπίτι

Συνεχίστε να αλληλεπιδράτε με τα κατοικίδια ζώα σας όπως και πριν, αλλά υιοθετήστε καλές πρακτικές υγιεινής, συμπεριλαμβάνοντας το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν και μετά αγγίξετε τα ίδια ή τα τρόφιμα, τα παιχνίδια και τα κλινοσκεπάσματά τους. Αυτό είναι μια χρήσιμη πρακτική που είναι έτσι κι αλλιώς καλό να ισχύει.

Αποφύγετε να ανταλλάσσετε «φιλάκια»  και να μοιράζεστε  το φαγητό σας με το κατοικίδιο ζώο σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προμήθειες τροφής για τα κατοικίδιά σας και τα απαραίτητα φάρμακα για όσο κρατάει η απομόνωση στο σπίτι.

Μιλήστε στον κτηνίατρό σας ή γιατρό για περισσότερες συμβουλές.

Μπορείτε να πάτε έξω για μια βόλτα όταν η κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά η οδηγία συμβουλεύει να κρατάτε δύο μέτρα απόσταση από άλλους ανθρώπους.

french-bulldog2.jpg

Πώς μπορώ να ικανοποιήσω τις ανάγκες του κατοικίδιου ζώου μου αν πρέπει να μείνω στο σπίτι;

Αν είστε άρρωστοι τότε πρέπει να περιορίσετε την επαφή με τα κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα όπως ακριβώς θα κάνατε και γύρω από άλλους ανθρώπους. Ζητήστε από κάποιον άλλο στο νοικοκυριό σας να φροντίσει το κατοικίδιο ζώο σας και αν πρέπει να φροντίσετε για αυτά ή να είστε κοντά σε ζώα ενώ είστε άρρωστοι, πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά από την αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια ζώα και φορέστε μάσκα προσώπου.

Αν και εσείς και οι υπόλοιποι στην οικογένειά σας δεν θα μπορείτε να βγάλετε το σκυλί σας έξω ​​από το σπίτι ή έξω στον κήπο σας για άσκηση - μην πανικοβάλλεστε - υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε το σκυλί σας ευτυχισμένο και υγιές μέσα στα όρια του σπιτιού σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους φίλους και τους συγγενείς να σας βοηθήσουν να τον βγάλουν βόλτα ή μπορείτε να απευθυνθείτε σε άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Εάν έχετε κάποιες ανησυχίες σχετικά με το κατοικίδιο ζώο σας ή το κατοικίδιο ζώο σας παρουσιάζει σημάδια κακής υγείας, παρακαλώ μην επισκεφθείτε τον κτηνίατρο, αλλά τηλεφωνήστε για συμβουλές. Καθώς δεν θα μπορείτε να πάρετε το κατοικίδιο ζώο στον κτηνίατρο μόνοι σας, έχετε ένα σχέδιο έτσι ώστε κάποιος άλλος να το κάνει αυτό για λογαριασμό σας.

puppy2.jpg 

Συμβουλές για το πώς να περάσει ο σκύλος σας όμορφα στο σπίτι 

Η νοητική διέγερση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατάτε το σκυλί σας διασκεδασμένο και κατειλημμένο, ώστε να μπορείτε να κρατάτε το σκυλί σας ευτυχισμένο αντικαθιστώντας την άσκηση με άλλες δραστηριότητες μέχρι να μπορέσετε να τα βγείτε έξω για τις συνήθεις βόλτες τους.

  • Παίξτε μαζί του μέσα στο σπίτι
  • Φροντίστε για την ανάγκη της τουαλέτας του (αν έχετε μικρό σκύλο σκεφτείτε τη λύση με τις ειδικές πάνε) δώστε του πρόσβαση στον κήπο ή το μπαλκόνι
  • Κάντε επανάληψη στην εκπαίδευσή του – με τις αντίστοιχες λιχουδιές ως ανταμοιβή
  • Κινηθείτε μαζί του – κυνηγήστε τον, προκαλέστε τον σε παιχνίδι που θα τον κάνει να κινηθεί και να εκτονώσει την ενέργειά του
  • Αφήστε τον να νιώθει την παρουσία σας – ο σκύλος σας θα είναι έτσι κι αλλιώς ευτυχισμένος στο σπίτι εφόσον είστε κοντά του – ειδικά αν πριν συνηθίζατε να λείπατε από το σπίτι για πολλές ώρες.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News