Πώς να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για τη δική σας έξοδο από την καραντίνα

Γιατί κακά τα ψέματα είχε καλομάθει να σας έχει τόσες ώρες στο σπίτι!

 

Τα σκυλάκια σας ήταν εκείνα που ευνοήθηκαν περισσότερο από τον καθένα από τις συνθήκες καραντίνας. Ο χρόνος που τους αφιερώσατε, οι έξτρα ώρες παρουσίας στο σπίτι, ήταν για αυτά ένα υπέροχο δώρο.

Ο προγραμματισμός τώρα προτού επιστρέψετε στην εργασία ή το σχολείο από το κενό COVID-19 μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα πιθανό άγχος χωρισμού, σύμφωνα με ειδικούς συμπεριφοράς για σκύλους.

Για πολλούς, ένα από τα ελάχιστα καλά της κρίσης του κορωνοϊού ήταν ο δεσμός που δημιουργήθηκε με τα κατοικίδια ζώα τους.

Με τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες, το νέο φυσιολογικό ήταν σχεδόν 24/7 συντροφιά μεταξύ των μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τα τέσσερα πόδια.

Είτε το κατοικίδιο ζώο βρίσκεται στο σπίτι για χρόνια ή μόνο πρόσφατα, ορισμένοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν θα του αρέσει πολύ όταν οι ιδιοκτήτες του επιστρέψουν στη δουλειά ή στο σχολείο και μπορεί να παρουσιάσουν σημάδια άγχους ή αγωνίας, όπως:

Γάβγισμα, ουρλιαχτό ή κλαψούρισμα όταν φεύγετε (όχι μόνο ως απάντηση σε θορύβους έξω από το σπίτι), ειδικά για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Ξύσιμο ή μάσημα περιοχών κοντά σε εισόδους και εξόδους (πόρτες / παράθυρα)

Καταστροφική συμπεριφορά που συμβαίνει μόνο όταν ο σκύλος είναι μόνος

Υπερβολική ενασχόληση με τον αυτοκαθαρισμό τους ή άλλες αυτοτραυματισμοί ή εμμονικές συμπεριφορές

Μια αλλαγή στην όρεξη

Στα περισσότερα κατοικίδια δεν αρέσουν οι ξαφνικές και απότομες αλλαγές. Για αυτόν τον λόγο, δοκιμάστε να ξεκινήσετε από τώρα να προετοιμάζετε το κατοικίδιο ζώο σας και να το χαλαρώσετε πιο εύκολα ως προς την επιστροφή σας στην προηγούμενη «κανονική» ρουτίνα σας.

doghome750.jpeg

 

Τι μπορείτε να κάνετε για να δείξετε στον σκύλο σας ότι οι μέρες της καραντίνας φτάνουν στο τέλος τους:

Δημιουργήστε ένα ασφαλές, άνετο μέρος όπου μπορούν να έχουν ήσυχο και χαλαρωτικό χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κλουβί ή ξεχωριστό δωμάτιο, απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι το πιο ήσυχο μέρος του σπιτιού.

Προμηθεύστε τα με έξτρα σνακ, παιχνίδια ή λιχουδιές που να μπορούν να απολαύσουν όταν θα είναι ξανά μόνα τους, όπως κρυφές λιχουδιές σε κουτιά, παζλ φαγητού, γεμιστά κόνγκ κ.λπ.

Βάλτε τα να ακούνε καταπραϋντική μουσική όπως ορχηστρική, απαλή τζαζ ή κλασική, ή δοκιμάστε ήχους της φύσης. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια μηχανή λευκού θορύβου.

Επιβραβεύστε το σκυλί σας για ήρεμη, ανεξάρτητη συμπεριφορά (ειδικά αν είναι συνήθως προσκολλημένοι). Τείνουμε να δίνουμε προσοχή στα σκυλιά μόνο όταν είναι ενεργά ή ακόμα και κακή συμπεριφορά. Πρέπει να ανταμειφθούν για την ηρεμία και την ηρεμία τους.

Αρχίστε από τώρα να λείπετε από το σπίτι για σύντομα χρονικά διαστήματα για να εκτελέσετε βασικά καθήκοντα ή να περπατήσετε:

Εάν το σκυλί σας εμφανίζει σημάδια πανικού, μειώστε το χρόνο που το αφήνετε μόνο, ακόμα και αν η μείωση αφορά για λίγα δευτερόλεπτα.

Εάν ο σκύλος σας γαβγίζει ή πέφτει στην πόρτα όταν φεύγετε, επιστρέψτε μόνο όταν ησυχάσει ξανά.

Εάν ο σκύλος σας δυσκολεύεται να μείνει μόνος του για ακόμη και σύντομα χρονικά διαστήματα - συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή ή τον κτηνίατρό σας που μπορεί να σας δώσει περισσότερες και πιο εξειδικευμένες συμβουλές.

 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News