Εκπαίδευση τουαλέτας για σκύλους: γίνεται;

Ναι είναι εφικτό! Μάθετε πώς…

 

Όσο κι αν αγαπάμε τους σκύλους μας, το να τους βγάζουμε έξω όσο συχνά χρειάζονται δεν είναι πάντα πρακτικό. Οι ώρες εργασίας είναι πολλές. Η νύχτα είναι σκοτεινή. Ο καιρός μπορεί να είναι άσχημος. Οι ιδιοκτήτες σκύλων σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: «Γιατί τα σκυλιά δεν μπορούν να εκπαιδεύονται για τουαλέτα σαν γάτες;» Είμαι εδώ για να σας πω: κι όμως και τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν. Πιθανώς.

Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην αγορά τουαλέτας σκύλων όσο και στα ίδια τα σκυλιά. Ωστόσο, η εκπαίδευση για την τουαλέτας λειτουργεί καλύτερα για σκύλους και κουτάβια μικρής φυλής. Η ιδέα ενός Great Dane που χρησιμοποιεί ένα κουτί τουαλέτας είναι κωμική, αλλά και ένας εφιάλτης, αν το σκεφτείτε.

Η πρώτη επιλογή είναι η πιο προφανής: ένα συμβατικό κουτί τουαλέτας. Ένα κουτί σκύλου είναι μεγαλύτερο από ένα κουτί γάτας, έχει υψηλότερες πλευρές και χωρίς κορυφή. Τα περισσότερα κουτιά τουαλέτας σκύλου είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένη χαρτί, αλλά υπάρχουν και επιλογές από πηλό. Το αδειάζετε όταν μυρίζει άσχημα και αυτό είναι!

Επόμενη πρόταση είναι αυτά με καπάκι. Εάν είχατε ένα κουτάβι στο παρελθόν, πιθανώς είστε εξοικειωμένοι με αυτή την πρόταση. Έχουν πλαστικό κάτω μέρος και είναι φτιαγμένα για να απορροφούν και να περιέχουν ούρα. Έχουν σχεδιαστεί για χρήση κατά τη διάρκεια του σπιτιού και προορίζονται να αντικαταστήσουν την παράδοση των κουταβιών που κατουρούν στις εφημερίδες. Το πρόβλημα; Τα σκυλιά λατρεύουν να τα τεμαχίζουν και να διασκορπίζουν τα κομμάτια στο σπίτι σαν κομφετί. Η θήκη σαν συρτάρι κρατά την τουαλέτα με το καπάκι ενωμένα, έτσι θεωρητικά ο σκύλος δεν μπορεί να τα σπάσει.

Τα πλαστικά κουτιά τουαλέτας σε στιλ σχάρας θα είναι τα πρώτα που αξίζει να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα έχετε ένα κουτάβι. Είναι ένα πολύ ρηχό κουτί με πλαστική σχάρα στην κορυφή. Όταν το κουτάβι σας πρέπει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα απλά ανεβαίνει και κάνει ό,τι του ήρθε να κάνει. Τα στερεά απόβλητα παραμένουν στην κορυφή της σχάρας, ώστε να μπορείτε να τα παραλάβετε και να τα καθαρίσετε – μπορείτε να το ξεπλύνετε. Τα ούρα κατεβαίνουν στο ρηχό κουτί, όπου θα απορροφηθούν.

dogpot.jpg 

Μία από τις πιο υψηλής τεχνολογίας προσφορές είναι το Fresh Patch, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Shark Tank και είναι υδροπονικά καλλιεργημένο γρασίδι σε ένα κουτί. Υδροπονικό σημαίνει ότι καλλιεργήθηκε χωρίς χώμα. Δεν ήξερα ότι ήταν δυνατό. Χωρίς χώμα σημαίνει ότι δεν έχει σκάψιμο. Ο σκύλος σας θα κάνει εκεί την ανάγκη του μέχρι το γρασίδι να μαραθεί. Μετά όλο αυτό το βιοδιασπώμενο αποτέλεσμα το πετάτε. Δεν είναι τέλεια η επιστήμη; Τα σκυλιά το λατρεύουν. Μπορεί να γίνει ακριβό ανάλογα με το πόσο συχνά αντικαθιστάτε το γρασίδι και το μέγεθος του σκύλου σας. Εάν έχετε ένα σκυλί, το γρασίδι πρέπει να αντικαθίσταται κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες. Η τιμή βασίζεται στο μέγεθος του κουτιού, το οποίο βασίζεται στο μέγεθος του σκύλου σας.

Υπάρχουν επίσης συνθετικές επιλογές γρασιδιού που πλένετε και επαναχρησιμοποιείτε αντί να πετάτε και να αντικαθιστάτε, κάτι που είναι πιο οικονομικό. Το μειονέκτημα είναι ότι σε μερικά σκυλιά δεν τους αρέσουν. Άλλα σκυλιά φαίνεται να ξεγελαστούν από το ψεύτικο γρασίδι επειδή προσπαθούν να το φάνε, κάτι που είναι πρόβλημα αφού είναι πλαστικό.

Μόλις επιλέξετε μια εσωτερική τουαλέτα σκύλου, η εκπαίδευση του Rover για χρήση είναι αρκετά απλή. Προσέξτε για σημάδια που πρέπει να πάει το κουτάβι, όπως ρουθούνισμα ή να αρχίσει να καταλήγει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε γρήγορα το κουτάβι στο νέο γιογιό του και πείτε κάτι σαν «Ώρα για πιπί!» Αν το κάνει, ανταμείψτε τον με έπαινο και δώστε του μια ωραία απόλαυση. Τα κουτάβια πρέπει να πηγαίνουν στο γιογιό μία φορά την ώρα για την πρώτη εβδομάδα. Στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ενδιάμεσων χρόνων. Το κουτάβι πρέπει επίσης να πηγαίνει στο γιογιό 15 λεπτά μετά από κάθε γεύμα μέχρι να αρχίσει να πηγαίνει μόνο του. Όταν συμβεί αυτό, επαινέστε το κουτάβι σας, όπως μόλις ανακάλυψε χρυσό στην αυλή σας. Μια λιχουδιά υψηλής αξίας βοηθά επίσης.

Εάν το κουτάβι σας έχει ατύχημα, βεβαιωθείτε ότι το καθαρίσατε με κάτι που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τα ούρα των κατοικίδιων ζώων, διαφορετικά αυτό θα είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Φωνάζοντας στο κουτάβι, τρίβοντας τη μύτη του στο ατύχημα ή χτυπώντας το κουτάβι δεν θα κάνει τίποτα παρά να τον δημιουργήσει πρόβλημα σύγχυσης. Το κουτάβι δεν θα ξέρει γιατί έχετε νευριάσει. Το πιο σημαντικό μέρος είναι να είστε συνεπείς και να έχετε υπομονή.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News